Bozkırın ortasındaki sahil kenti

Güneydoğu'da bozkırın ortasında bulunan ve Birecik Baraj Gölü sayesinde sahil kentini andıran Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesi, turizm sezonunun başlamasıyla hareketlendi

Haberler 26.03.2019 - 10:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Güneydouda bozkrn ortasnda olmasna ramen Birecik Baraj Gölü sayesinde sahil kenti görünümüne sahip anlurfann Halfeti ilçesinde, ilkbaharla turizm hareketlilii yaanmaya balad.

Birecik Baraj dolaysyla bir bölümü sular altnda kalan, sakin ve huzur veren özelliiyle Cittaslow Uluslararas Koordinasyon Komitesinin 2013 ylnda Sakin ehir ana dahil ettii ilçe, tarihi ta evleri ve doal güzellikleriyle Güneydounun sakl cenneti olarak da adlandrlyor.

Turizm sezonunda bölgeye gelen yerli ve yabanc ziyaretçilerin ilgi oda olan ilçe, özellikleri sayesinde konuklarn cezbediyor.

Yaklak iki yl önce çileri Bakanlnca kanun hükmünde kararname kapsamnda görevlendirme yaplan Halfeti Belediyesinin yürüttüü çalmalar sayesinde geçen yl turizmde parlak bir sezon geçiren ve 600 bin civarnda konuk arlayan ilçenin bu yl, 2019un Göbeklitepe Yl ilan edilmesinin de etkisiyle daha çok turist çekmesi bekleniyor.

- Batk kentte keyifli mola

Halfetiye gelen ziyaretçiler, büyük bölümü sular altnda kalan ve batk kent olarak nitelendirilen Savaan Köyünü tekne turuyla geziyor. Teknelerde çalan müzikler eliinde keyifli bir yolculuk yapma imkan bulan konuklar, buradaki terk edilmi farkl yapdaki evleri ve su altnda kalan caminin minaresi ile birçok medeniyete ev sahiplii yapan Rumkaleyi de görme frsat buluyor.

Bir ksm su altnda kalan Ulu Camiyi gezen ziyaretçiler, dünyada sadece ilçede yetien Karagül bitkisini de görebiliyor.

Turizm sezonunun açlmasyla younluun artt, özellikle hafta sonlar tekne ve otellerde yer bulmann neredeyse imkanszlat ilçede, belediyenin yürüttüü çalmalar özellikle yerli ve yabanc ziyaretçilerin beenisini kazanyor.

- Yabanc turist beklentimiz var

Halfeti Kent Konseyi Bakan Nihat Özdal, ilçenin turizmdeki önemine dikkati çekerek, belediyenin çalmalar ve Göbeklitepe Ylnn etkisiyle bu yl beklentilerinin daha da arttn belirtti.

- Sakin ehrimiz baharla hareketlendi

çileri Bakanlnca kanun hükmünde kararname kapsamnda Belediye Bakan Vekili olarak görevlendirilen eref Albayrak ise turizm kenti Halfetide, göreve geldikten sonra önemli hizmetler yaptklarn söyledi.

Turizmci brahim Karaman, mart ayyla turizm sezonunun baladn dile getirerek, artan ziyaretçi younluunun kendilerini memnun ettiini anlatt.

Hataydan arkadalaryla ilçeye gelen Zeliha nan da Gayet güzel. Harika bir ortam, ekipçe bayldk. Buralar kefetmeye çalyoruz. Herkesi de buray görmeye davet ediyoruz. dedi.

Ana Sayfaya Git