Cam film yasak ama bir istisna var…'

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, araçların ön camı ile ön sağ ve sol camlarının renksiz olacağını, sadece arka cam ile arka sağ ve sol camlarda fabrika çıkışlı 43R onaylı renkli cam kullanılabileceğini belirterek, "Cam filmi önemli ama can güvenliği daha önemli, önce can güvenliğimize bakacağız." dedi.

Haberler 08.11.2017 - 08:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Araçlarda kullanlan cam filmine ilikin açklamada bulunan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Faruk Özlü u anda cam filmi taktrm olan vatandalarmz da yasak varken cam filmi taktrdlar. Biz bakanlk olarak cam filmi yasan kaldrmak istedik. Geçen yl bu niyetimizi beyan ettik, ilgili kurumlardan da olumlu görüler aldk ve yönetmelik yaymladk. diye konutu.

Özlü, söz konusu yönetmelie göre 26 Ekim 2017de cam filmi yasann kaldrlacann açklandn ancak Emniyet Genel Müdürlüünden bu konuda gelen taleplerin ardndan konunun tekrar ele alndn söyledi. Emniyet Genel Müdürlüü yetkililerinin, özellikle son dönemde artan terör eylemleri sebebiyle üpheli ahslarn tannmas ve tespitinde sknt yaandn aktardklarn dile getiren Özlü, bu nedenle de cam filmi yasann kaldrlmamas yönünde görü beyan edildiini kaydetti.

YASAK GÜVENLK GERE

Bakanlk olarak önce buna scak bakmadklarna iaret eden Özlü, Ancak cam filmi takl bir araç, terör eylemi gerçekletirirse ve burada çok sayda insan hayatn kaybederse, bunun ülkemiz için büyük bir sknt olacan düündük. Dolaysyla cam filmi yasann kaldrlmas irademizi deitirdik ve yasan kalkmasnn iptali yönünde karar aldk. ifadesini kulland.

Özlü, cam filmi yasann kalkmamasnn, güvenlik gerei olduunun altn çizerek, ülkedeki terör eylemlerinin sfra yakn bir noktaya gelmesi halinde, yetkililerin yasa tekrar gözden geçirilebileceini kaydetti.

Cam filmi yasann kapsam hakknda bilgi veren Özlü, Yönetmelikler ihtiyaçlara göre deiir, ihtiyaç hangi yöndeyse biz o yönde yönetmeliklerimizi revize ederiz. Cam filmi önemli ama can güvenlii daha önemli, önce can güvenliimize bakacaz. Sadece fabrika çkl 43R onayl renkli arka camlarn kullanm serbest. Yani aracn ön cam ile ön sa ve sol camlar renksiz olacak ancak arka cam ile arka sa ve sol camlarda fabrika çkl 43R onayl renkli cam kullanlabilecek. deerlendirmesinde bulundu.

Ana Sayfaya Git