Diyanet İşleri Başkanlığı Mevlid-i Nebi Haftası etkinlerini tanıttı

Diyanet İşleri Başkanlığı Mevlid-i Nebi Haftası etkinlerini tanıttı

Haberler 07.11.2019 - 10:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyanet leri Bakan Ali Erba, aile kurumunun zayflamasnda ve ailevi sorunlarn yaygnlamasnda medyadaki özensiz yaynlarn önemli bir etkisinin olduunu bildirdi.

Erba, Bakanlk Konferans Salonunda bu yl Peygamberimiz ve Aile temasyla düzenlenecek 2019 Yl Mevlid-i Nebi Haftas etkinliklerinin tantm toplantsna katld.

Kuran- Kerim tilavetinin ardndan konuan Erba, 8 Kasm Cuma günü Hazreti Muhammedin doum günü olan Mevlit Kandilinin idrak edileceini belirtti.

Mevlid-i Nebinin, Müslümanlarn zihin ve gönül dünyasnda çok güçlü ve köklü bir yere sahip olduuna iaret eden Erba, bu kapsamda Hazreti Muhammedin sünnet-i seniyyesinin, bugünün dünyasyla buluturulacan ve rahmet mesajlarnn ulatrlacan söyledi.

Erba, bu ylki temann Peygamberimiz ve Aile konusu olduunu hatrlatarak, bireysel, sosyal ya da küresel boyutta yaanan bütün skntlarn ya da güzelliklerin, aileyle güçlü bir ilikisi bulunduunu ifade etti.

- Ailelerdeki olumsuzluklar genel problem haline geldi

Ailelerde yaanan olumsuzluklarn zamanla hayat kuattna dikkati çeken Erba, öyle devam etti:

Bu konuda özellikle medyann ilevine dikkat çekmek istiyorum. Aile deerlerimize uygun, ailemizi korumaya ve güçlendirmeye yönelik yaynlar yapmas medyann en büyük ve bata gelen sorumluluudur. Medyamzdan bunu bekliyoruz. Esasen dünyann hiçbir yerinde kendi milletinin deerlerini ypratan bir medyann varl düünülemez. Fakat bugün aile kurumunun zayflamasnda ve ailevi sorunlarn yaygnlamasnda maalesef medyadaki özensiz yaynlarn önemli bir etkisinin olduu açktr.

Erba, medyann bu konuda çok dikkatli olmas gerektiini vurgulayarak, Olumsuzluklar sradanlatran, mahremiyeti hiçe sayan, iddete tevik eden, gayrimeru ilikileri özendiren, sadakati önemsizletiren, sorumluluk duygusunu hiçe sayan yaynlarn, aileyi tahrip ettiini kaydetti. Erba, Ayrca medeniyetimizden tevarüs ettiimiz aile ahlak ve deerlerini yozlatran ve ypratan her türlü söylem, tavr ve politika, nesillerimize ve geleceimize en büyük kötülüü yapmaktadr. dedi.

- 401 büroda manevi danmanlk ve dini rehberlik hizmeti

Erba, ailenin korunmas ve güçlendirilmesi için Hazreti Muhammedin gösterdii deerlerin ailede hakim klnmas gerektiini ifade ederek, 401 Aile ve Dini Rehberlik Bürosunda manevi danmanlk ve dini rehberlik hizmeti sunulduunu bildirdi.

Diyanet leri Bakanlnca Mevlid-i Nebi Haftas dolaysyla yaplacak etkinliklere deinen Erba, u bilgileri verdi:

stanbul Yahya Kemal Beyatl Kongre ve Gösteri Merkezi Salonunda, 8 Kasm Cuma günü Sayn Cumhurbakanmzn terifleriyle Mevlid-i Nebi Haftamzn açl programn gerçekletireceiz. Aile özelinde etkinlikler yapacaz. Salonlarda milletimizle buluacaz. Okullarmzda etkinlikler yapacaz. Radyo ve televizyon programlarmz olacak. 22-26 Kasmda Antalyada, Uluslararas Mevlid-i Nebi Sempozyumu yapacaz. Bu vesileyle bütün milletimizin her ferdini özellikle aileleriyle Mevlid-i Nebi programlarmza katlmaya davet ediyorum.

Programda, Mevlid-i Nebi Haftas dolaysyla hazrlanan sinevizyon ve ksa filmler gösterildi.

- slam dünyasnda artk birlikte kutlanyor

Erba, programn ardndan gazetecilerin sorularn yantlad.

Diyanet leri Bakanlnca, Kutlu Doum haftasnn adnn iki yl önce Mevlid-i Nebi olarak deitirilmesi ve haftann balangcnn Hicri Takvime göre rebiülevvel aynn 12nci günü olarak kararlatrldnn hatrlatlmas üzerine Erba, u deerlendirmede bulundu:

Bizim geleneksel olarak asrlardan beri kutladmz Mevlit Kandiliyle birletirdik ve adna esas orijinal ismi olan Mevlid-i Nebi ismini verdik. Daha iyi oldu, slam dünyasnda artk birlikte kutlanyor. Özellikle Mevlit Kandili ayr Kutlu Doum ayr olduundan dolay keke birletirsek de Mevlit Kandilinde, birlikte Mevlid-i Nebi ismiyle kutlasak diye hep bekliyorduk, bu oldu. Milletimiz için hayrl olsun.

Ana Sayfaya Git