Diyarbakır annelerinin evlat nöbeti 96'inci gününde

"Bu mücadeleye devam edeceğim. Oğlum gelmeden gitmiyorum. Anneler olarak bu zulmü kabul etmiyoruz"

Haberler 07.12.2019 - 01:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr annelerinin daa kaçrlan çocuklarna kavuma ümidiyle HDP l Bakanl binas önündeki evlat nöbeti devam ediyor.

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin, partinin il binas önünde 3 Eylülde balatt oturma eylemi 96inci gününe girdi.

Ellerinde çocuklarnn fotoraf ile bekleyiini sürdüren annelerden Mevlüde Üçda, evlatlar için oturma eylemini sürdürmekte kararl olduklarn belirtti.

Olumun kokusunu, bana sarlmasn, konumasn, anneciim diyen sesini, Kuran okumasn özledim. 95 yl da olsa buradan kalkmayacam. Kar da ta da yasa, oturduumuz yeri sel de basm olsa olum için gitmiyorum. diyen Üçda, 5 yldr evladna hasret olduunu aktard.

Üçda, öyle konutu:

Evladm, elinin kalem tutmas gerektii yerde, silah verip, daa gönderiyorlar. Olum yol, iz bilmez. Onlarn araclyla çocuum kandrld. Olumu onlardan istiyorum. Olumu nasl götürmülerse öyle de getirsinler. Onu getirene kadar buray terk etmiyorum. Olum, onlarn oyununa gelme. Ben nasl burada onlara ba kaldrdysam sen de orada onlara ba kaldr. Hasta olduum halde her gün olum için nöbet tutuyorum. Eer öleceksem de olum için ölmek isterim.

- Mücadeleye devam edeceim

Anne Necibe çiftçi de olundan hiç haber alamadn belirtti.

Bu mücadeleye devam edeceim. Olum gelmeden gitmiyorum. Bir cierim vard, o cierimi de iki parçaya böldüler. çocuklarmdan birini ehit ettiler, birini de daa götürdüler. Allah bu zulmü kabul etmez. Anneler olarak bu zulmü kabul etmeyiz. Bu davadan vazgeçmiyorum. çocuumdan vazgeçmiyorum. ifadelerini kullanan çiftçi, 95 yl da sürse eylemi sürdürmek istediini kaydetti.

çiftçi, çocuumu HDPden istiyorum. HDPden olmasayd, çocuklarmz da daa zorla götürülemezdi. Araclk yaptklar için bu çocuklar daa götürdüler. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git