Evlilik yıl dönümündeki sürpriz, madalyalı "tasarım"lara dönüştü

Diyarbakır'da yaşayan Nezahat Unudan, evlilik yıl dönümlerinde eşi için hazırladığı sürpriz pasta beğenilince bu yeteneğini eğitimle pekiştirdi ve zamanla madalyalı bir "tasarımcı" oldu.

Haberler 25.10.2017 - 08:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Einin tayini nedeniyle 5 yl önce ailesi ile Ankaradan Diyarbakra yerleen Unudan (30), çalt özel irketten de ayrlmak zorunda kald.

Evlilik yl dönümü kutlamas için 3 yl önce eine sürpriz pasta hazrlayan bir çocuk annesi Unudan, bunun çok beenilmesi üzerine dier yaknlar için de tasarm pastalar yapmaya balad.

lgi duyduu bu alanda ilerlemek amacyla temel pastaclk eitimi alan, evlerinin bir odasn butik pasta yapm için kullanan Unudan, hazrlad tasarmlarn fotoraflarn sosyal medyadan paylat.

Unudan, ald siparilerden elde ettii gelirle aile bütçesine katkda bulunurken farkl illerde düzenlenen yarmalara da katld.

Samsunda düzenlenen Master of Cake Samsun 2017 yarmasnda düün pastas kategorisinde gümü, çiçek kategorisinde bronz madalya kazanan Unudan, Ankarada düzenlenen Master of Cake Bakent 2017 de ise, özel dekoratif tasarm, düün pastas, çiçek, küçük dekoratif ve minyatür kategorilerinde birincilik elde ederek altn madalyann sahibi oldu.

Siparile pasta yapmn sürdüren, ailesine gelir getirmenin mutluluunu yaayan Unudann en büyük hedefi butik pasta atölyesi açarak kadnlara imkan salamak.

- Evde de yaplacak çok i var

Unudan, bir sürpriz ile deien yaamn anlatt.

Ankarada özel sektörde çaltn ve bu iinde 5 yl boyunca büyük deneyimler kazandn ifade eden Unudan, Diyarbakra geldiklerinde i arayna girdiini söyledi.

Belki de birçok kadn ayn duyguyu yayor. Bazen çocuumuzu emanet edebileceimiz hiç kimse olmuyor ve darda çalmak zorunda kalyoruz. Aslnda evde de yaplabilecek çok fazla i var. diyen Unudan, bu ile yaamnn deitiin belirtti.

çevresindekilerin pastalarn çok beendiini ancak zorlanaca endiesi ile bu ie balamasna kar çktn anlatan Unudan, buna ramen, azimle, ylmadan pasta yapmn sürdürdüünü, tasarmlarna her geçen gün yenilerini eklediini aktard.

Unudan, katld yarmalarda pasta yapmndaki baarsnn tescillendiini dile getirerek, madalyalarla baarsn ispatladna dikkati çekti.

Baladm yerde deilim, kendimi sürekli gelitiriyorum. ifadesini kullanan Unudan, sürekli aratrdn vurgulad.

Unudan, Bu ii yaparken her eyi unutuyorum diyebilirim. Her insann böyle mutlu olduu eyler vardr. Bana terapi gibi geliyor. Rengarenk hamurlar ve tasarm. Bu tamamen beni mutlu edecek bir ey. Ben her pazartesi istifa etmek üzere gittiim iten eimin tayini nedeniyle ayrldm. Zorunlu bir durum olmasa çalmaya devam edecektim çünkü i bulmak zordu. dedi.

- Hedefi butik pasta atölyesi açmak

Unudan, ilk balarda bedava çok pasta yaptn ancak artk bu iin gelire dönütüünü dile getirerek, yapt pastalarn fotoraflarn sosyal medya hesabndan Diyarbakr etiketiyle paylatn aktard.

Zamanla takipçilerinin arttn, bu kiilerin alveri de yapmaya baladn anlatan Unudan, bir müterisine tekrar tekrar pasta yapmann büyük mutluluk verdiini belirtti.

Unudan, kentte, özel tasarm pasta için malzeme bulmakta zorlandn, bu nedenle internetten sipari verdiini kaydederek, evde üretim yapmann zorluuna deindi.

3 yandaki kz Linann zaman zaman kendisini pastalardan kskandn ve daha çok ilgi istediini kaydeden Unudan, bu nedenle hedefinin butik pasta atölyesi açmak olduunu vurgulad.

Unudan, atölye açmas halinde bu ie merak duyan kadnlara eitim vermek, onlara imkan salamak istediine dikkati çekerek, Bu ii doru yapabilmeleri için teknikleri doru bilmeleri ve uygulamalar gerekiyor. Ne kadar temiz ve doru iler yaparsanz o kadar çok sat yapp, gelir elde edersiniz. Kadnlara bunlar öretebilmeyi hayal ediyorum. Kendi ayaklar üzerinde durabilmeleri için illa da bir yere girip çalmalar gerekmiyor. Bunun en keyifli yollarndan biri de butik pastaclk. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git