Fotoğraf tutkunları "Hizan"a hayran kaldı

Doğal güzellikleri, tarihi dokusu ve asırlık taş evleriyle yılın her döneminde yerli ve yabancı turistlerden ilgi gören Bitlis'in Hizan ilçesi, sonbaharda da büründüğü renk cümbüşüyle Türkiye'nin birçok yerinden fotoğraf sanatçılarını ağırlıyor.

Haberler 02.11.2019 - 10:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bozulmam doas, tarihi dokusu, cana yakn insanlar ve asrlk ta evleriyle her yl çok sayda turisti arlayan Bitlisin Hizan ilçesi, sonbaharda da fotoraf tutkunlarnn ilgi gösterdii yerlerin banda geliyor.

Temiz havas, suyu, yemyeil dalar, nehirleri ve doal yapsyla yeryüzü cennetini andran ilçe, doayla iç içe zaman geçirmek isteyen çok sayda ziyaretçiye ev sahiplii yapyor.

Doal güzellikler ve yaam ile ta evleri görüntülemek için yüzlerce fotoraf sanatçsnn geldii ilçe, bugünlerde de büründüü renk cümbüüyle ziyaretçilerini arlyor.

Edirne, Bursa, Tekirda ve stanbuldan gelen fotoraf tutkunlar, ilçenin köylerini dolaarak karlatklar güzellikleri fotoraf karelerine yanstt.

- Bu corafyaya hayran olmamak elde deil

Fotoraf sanatçs Mehmet Fatih Özdemir, 9 gün sürecek Hizan, Bingöl ve Tunceli sonbahar konulu fotoraf gezisi kapsamnda ilçeye geldiklerini söyledi.

ki gün boyunca ilçenin birbirinden güzel köylerinde yaama ilikin fotoraf çektiklerini belirten Özdemir, öyle konutu:

Sonbahar renklerinin en iyi durumda olduu günlerde gelmeyi özellikle tercih ettik. Bu corafyaya hayran olmamak elde deil. Birbirinden kaliteli fotoraflar çektik. Geçen yl da buraya gelmitik ama doyamadk. Arkadalarmzla tekrar gelmek için sözletik. çok da memnun kaldk. Hizann mistik bir dokusu var. elaleleri, köprüleri ve özellikle sonbahar anlatan mekanlar oldukça zengin. Ta evler bizim için fotorafn temelini oluturuyor. Bundan sonra da düzenleyeceimiz gezilere Hizan ekleyeceiz.

- Köylerdeki evlere ak olduk

Geziye Hollandadan katlan fotoraf sanatçs Öznur Bac ise geçen yl kasm aynda ilçeye geldiini, sonbahar renklerini görmek için köyleri dolatn anlatt.

Doasnn güzellii, insanlarnn misafirperverliiyle Hizann esiz bir yer olduunu belirten Bac, Bir dahaki gezimiz ilkbahar olur. lkbaharn güzelliklerini de çekmek isteriz. Hizan köylerindeki evlere ak olduk. dedi.

Ahmet çetin de daha çok doal hayat ve yerel yaama dair fotoraf çektiklerini dile getirerek unlar kaydetti:

Genelde insanlarn güzel ve scak yüreini görmek istediin için Avrupaya gitmiyorum. çekimlerimi bölgede yapmay tercih ediyorum. nsanlar buralarda bizleri scak yürekleri ve güler yüzleriyle karlyor. Hizandayz. Fotoraf açsndan muhteem bir yer. Sadelik, zenginlik ne isterseniz var. Buradaki insanlar çok doal. Buraya geldiim için çok mutluyum, tekrar geleceim.

Ana Sayfaya Git