Geri dönüşüm sergisi

Dicle Üniversitesi, Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü, Resim-İş Öğretmenliği Anabilim Dalı tarafından düzenlenen “Geri Dönüşüm-Yerleştirme Sergisi” sanatseverlerle buluştu.

Haberler 17.12.2016 - 09:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIRda, Dicle Üniversitesi Eitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eitimi Bölümü örencileri, farkndalk yaratmak amacyla plastik ie kapa, çöp torbalar, pasl teller, çiviler, gazete katlar, tabak ve kak, budanm dallar, çal ve dikenlerden oluan malzemelerle yaptklar eserleri sergiledi.

GER DÖNÜÜM SERGS

Eitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eitimi Bölümü örencilerinin Sanat Galerisinde geri dönüümü anlatan sergisini, Üniversite Genel Sekreter Yardmcs Yrd. Doç. Dr. Ufuk Bircan ve Eitim Fakültesi Dekan Prof.Dr. Mesut Ergin açt. Farkndalk yaratmak amacyla böyle bir projeye baladklarn belirten proje koordinatörü Emine Dilek Yalçn, Temel tasarm atölyesinde yürüttüümüz projelerden biri olan bu çalmada, aslnda ne kadar tüketici olduumuza dair farkndalk yaratmak isteyen bir proje olarak baladk. Ancak, zamanla her bir örencimizin farkl düüncelerini somutlatrmasyla, yaadmz mekana ve zamana dair çok çarpc ifadeler ve mesajlar içeren bir sergiye dönütürdük. Bu balam üzerine kurulu olan çada sanatta hangi malzemeyi kullandnzdan ziyade, o malzeme ile anlam arasnda nasl bir iliki kurduunuz önemlidir. Örencilerimiz eserlerini meydana getirirken yakn çevrelerinde atk ya da atl olarak bulunan objeleri derleyip yeniden kullanarak onlar bir sanat nesnesi haline dönütürmeye çalt dedi.

23 ARALIKA KADAR AçIK

Güzel Sanatlar Eitimi Bölümü Resim- Öretmenlii örencilerinin plastik ie kapa, CDler, çöp torbalar, içecek kutular, pasl teller, çiviler, gazete katlar, tek kullanmlk piknik tabak ve kak, bçaklar, doadan devirilen ta ve budanm dallardan yarattklar eserler 23 Aralk tarihine kadar sergilenecek.

Ana Sayfaya Git