Gülistan'dan ses seda yok

TUNCELİ'de, 5 Ocak'tan beri haber alınamayan, Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku'yu (21) arama çalışmaları, 59'üncü günde de sürdürüldü. Arama yapılan baraj gölüne Munzur ve Pülümür nehirlerinden gelen kar sularının çamurlu olması, görüş uzaklığını etkilerken, dalgıçlar, su altında çalışma yapamadı.

Haberler 03.03.2020 - 11:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Munzur Üniversitesi çocuk Geliimi Bölümü 2nci snf örencisi Gülistan Dokudan, 5 Ocakta kald yurttan çktktan sonra haber alnamad. Diyarbakrda oturan ailesinin, kzlarnn kaybolduu gün Tunceliye gelerek, güvenlik güçlerine ihbarda bulunmasyla arama çalmalar balatld.

GÜNLERDR ARANIYOR

Yaplan tespitler üzerine arama çalmalar, Gülistann son görüldüü Uzançayr Baraj Gölü bölgesinde younlatrld. Gülistan Dokunun bulunmas için çalmalar, 59üncü günde de sürdürüldü. Uzunçayr Baraj Gölü ve kys ile Sarsaltuk Viyadüünde arama çalmalar Tunceli AFAD görevlileri, Adana Jandarma Komutanl bünyesindeki Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timleri ve Artvin Emniyet Müdürlüüne bal su alt arama kurtarma ekipleri tarafndan yürütülüyor.

Arama çalmalarna bugün Sarsaltuk Viyadüünden Uzunçayr Baraj Gölündeki elektrik üretimi yaplan ana türbinlerin yer ald kapaklarn olduu 10 kilometrelik alanda devam edildi.

Baraj gölüne akan Munzur ve Pülümür nehirlerinden gelen kar sularnn çamurlu olmas, görü uzakln etkilerken, dalgçlar da su altnda arama çalmas yapamad. Botlarla su yüzeyi ile kyda arama yapan ekipler, kayp Gülistann izine bugün de rastlamad.

Ana Sayfaya Git