Güneydoğu'nun “Uludağ”ı hizmet bekliyor

Güneydoğu'nun “Uludağ”ı olarak kabul edilen Karacadağ Kayak Merkezi, konaklama ve sosyal tesis yetersizliği nedeniyle turizmden hak ettiği payı alamıyor. Şanlıurfa il sınırlarsı içerisinde yer alan merkeze akın eden vatandaşlar, tesis eksikliği nedeniyle sıkıntı yaşandığına dikkati çekti.

Haberler 24.01.2020 - 10:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bölgenin k turizminde önemli bir yeri olan Karacada Kayak Merkezi konaklama ve sosyal tesis yetersizlii ile tekrar gündeme geldi.

Okullarn tatil olmasyla genç, yal çok sayda Diyarbakrlnn akn ettii kayak merkezindeki eksiklikler nedeniyle vatandalar, kar keyfini doyasya yaayamyor.

Hali hazrda kafeterya ve kayak malzemelerinin kiraland iki yap dnda hiçbir sosyal tesisisin bulunmad bölgede tuvalet skntsnn had safhada olduu bildirildi.

Dini vecibelerin yerine getirmek isteyen vatandalarn mescit olmamas nedeniyle araçlarnda ve açk alanda namaz kld alanda, ayrca konaklama tesisi olmamas bölge turizmine verilen deeri gözler önüne seriyor.

Diyarbakr Söz Gazetesi muhabirine içlerini döken vatandalar, anlurfa Valilii sorumluluu altnda bulunan bölgede hizmetlerin eksikliine vurgu yapt.

Diyarbakrdan ailesiyle birlikte sk sk Karacada Kayak Merkezini ziyaret ettiklerini belirten Sinan Ay, turizm potansiyelinin had safhada olduu bölgenin yeterince deerlendirilemediini söyledi.

NSANLARIN HTYAçLARINI GÖREBLECEKLER YERLER YAPILMASI LAZIM

Karacada Kayak Merkezinde tuvalet ve caminin bulunmadn ifade eden Ay, Buras çok güzel olmasna ramen maalesef hiçbir yatrm yok. Geçen hafta anlurfa Valisi de buradayd. Sayn Valinin burann halini gördü, burann durumu hiç iyi deil. Burada abdest alacak yer yok, lavabo yok, cami yok. Yer olmad için arabamda namaz kldm. Buraya iyi bir tesis ve otel olmas gerekir. Güneydouda tek bir yer var, o da Karacadadr. Buras zaman zaman tklm tklm oluyor. Buraya hizmet lazm. nsanlarn ihtiyaçlarn görebilecekleri yerler yaplmas lazm. Yazk günahtr bu bölgeye. Yatrm yaplmas çok iyi olur. Ama Diyarbakr Valimiz buras için çok güzel bir proje hazrlyor, biliyorum. Kendisi her hafta çaramba günü bütün muhtarlarla bir araya geliyor ve sorunlar dinliyor, kurum müdürlerinin de hazr bulunduu toplantda bütün sorunlar çözüyor. Bu vesileyle kendisine çok teekkür ediyorum dedi.

Sömest tatili frsat bilerek, örencileriyle kayak merkezinde elendiklerini kaydeden Mehmet Eser de, bölgenin hak ettii deeri görmediini anlatt.

YOLLAR DAR, MKANLAR KISITLI

Eser, Diyarbakrdan, ehir merkezinden geliyoruz. Diyarbakrda çok fala kar görmüyoruz. O yüzden bizde buraya örencilerimizle birlikte geliyoruz. Burada kar güzel ama tesis açsndan burada sknt var. Buras biraz daha gelitirilebilir. Sanrm buraya yatrm yaplmas lazm. çok fazla yatrm olduu söylenemez. mkanlar burada kstl. Buraya ulam salayan yol çok dar, gelirken de sknt vard. Buraya daha fazla yatrm yaplarak, tantmnda yaplmas gerekiyor. K turizmi açsndan ilimize ve bölgemize katks olabilir diye konutu.

Kayak merkezindeki kafeteryay ileten Orhan Atilla ise 23 yldr burada bir otelin bile yaplmamasnn büyük bir eksiklik olduunu aktararak, öyle konutu:

çEVRE LLERDEN BURAYA çOK SAYIDA TURST GELYOR

Buras 23 yldr açk. Güneydoudaki tek bir yer olduu için buraya çoktan bir projenin uygulanmas gerekiyordu. Burada yol skntmz oluyor, su, elektrik ve otopark gibi skntlarmz var. En önemlisi de tesis skntmz var ve bu sorun çok büyük. Buda Güneydou için büyük eksiklik. Buras ortalama 3 ay açk, Bursadaki mehur Uluda ile ayn edeerde bir yer. Karacada, Güneydou için bir nimet. 2020 yl için buraya bir proje uyguland ama buray kalkndracak büyük bir proje deildi. 2021 ylnda ise anlurfa Valiliince burada konaklama için otel ve baz sosyal tesislerin yapm için çalmalar yaplacan örendik. Burada otel ve sosyal tesisler yaplrsa, buras için kazanç olur. çevre illerden buraya çok sayda turist geliyor. Buraya gelen turistin esnafa katks büyük.

Ana Sayfaya Git