Gurbetin gözyaşları

Artuklu ilçesinde yaşayan Gurbet Aykaç, evlerinde çıkan yangında eşini kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyor.

Haberler 12.10.2017 - 08:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Aykaç, 27 Eylülde Yenikap Mahallesindeki evlerinde elektrik kontandan çkt belirlenen yangnda yaamn yitiren 71 yandaki einin yasn tutuyor.

Yangnda evini ve eyalarn da kaybeden, dumandan etkilendii için bir süre tedavi gören Aykaç için en büyük ac 42 yllk hayat arkada smail Aykaç kaybetmek oldu.

Aykaç, yapt açklamada, 2 odal müstakil evlerinin avlusundaki tahtlarda yangnn yaand gece 03.30a kadar misafirleri olduunu, misafirlerini uurladktan sonra tahtta uyuduunu söyledi.

Bir süre sonra einin kendisini uyandrarak evin yandn söylediini belirten Aykaç, Bam kaldrdm ve baktm ki ev yanyor. Kapdan ve pencerelerden dumanlar çkyor. El feneri isteyen eime seslendim, smail dar çk. dedim, cevap vermedi. Elini altere temas ettirince elektrik onu tutmu. Orada vefat etmi. Ne kadar barp çardysam bana cevap vermedi. Ev alev elev yand. Evin tamam duman içindeydi. Ev ile o da yand. tfaiye ekipleri içeride arama yapt ama bulamad. Ne kadar aradlarsa bulamadlar. Meer o da yanm, göremediler onu. Daha sonra tekrar girdiler onu çkardlar darya. ifadelerini kulland.

YAADII FACAYI ANLATTI

Aykaç, einin emekli banka memuru olduunu, çok sevdii eini kaybetmenin hüznünü yaadn vurgulayarak, olunun evinde kaldn anlatt.

Olu Bülent Aykaç, babasnn yangn farketmesi ile küçük kzn ve annesini uyandrdn söyledi.

Babasnn yangnn büyümesini engellemek için alteri indirmek isterken hayatn kaybettiini belirten Aykaç, Mardinde sevilen bir insand. Hiç kimseye zarar yoktu. Herkese iyilik yapmay severdi. Kendi halindeydi. çok üzgünüz. çok deerli bir insan kaybettik. dedi.

smail Aykaçn kardei Halil Aykaç da yangna müdahale etmek istediini ancak alevler her yeri sard için bir ey yapamadn söyledi.

Aabeyini kaybetmenin acsn yaadklarn kaydeden Aykaç, çeri giremedik. tfaiyeyi aradlar hemen geldi. Mahalle muhtar da bize çok yardmc oldu. Muhtarla içeri girmeye çaltk, televizyon patlad. Muhtar beni çekti o olmasayd ben de içerde kalabilirdim. Aabeyimin borçlar vard, toparlanmaya çalyordu. diye konutu.

Ana Sayfaya Git