Hakkari'de ilk kez sinema atölyesi yapılacak

Hakkari Üniversitesi tarafından düzenlenecek sinema atölyesinde, toplamda 50 saat teorik ve pratik ders gerçekleştirilecek.

Haberler 18.11.2019 - 10:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

stanbuldan Hakkariye Sinemann Yeni Yolu mottosuyla hayata geçirilen proje kapsamnda Hakkaride ilk kez sinema atölyesi düzenlenecek.

Son bavuru tarihi 20 Kasm olarak belirlenen atölye, Hakkari Üniversitesi tarafndan, üniversitenin rektörlük konferans salonunda gerçekletirilecek.

Katlmclar, younlatrlm program halinde yaplacak projenin ilk dersini 25 Kasmda alacak.

Hakkari Üniversitesi Öretim Görevlisi brahim Faruk Kurukaya ile birlikte atölyenin koordinasyonunu yürütecek olan yazar ve yönetmen Abdulhamit Güler, görüntü ve yönetmenlik dersleri verecek.

Yönetmen ve senarist Yeim Tonbazn senaryo, yazar Aye enerin ise Sinema sanatnda anlam aray konulu derste gençlerle bir araya gelecei atölye kapsamnda, yönetmen Seyid çolak, yapmc-yönetmen Sinan Sertel, yönetmen Ekrem Aydn ve yönetmen Kubilay Erkan Yazc uzun metraj filmlerini katlmclarla birlikte izleyecek.

Younlatrlm eitimlerin 2 adet ksa filmle tamamlanaca atölye hakknda bilgi veren Abdulhamit Güler, sinemann yaparak örenilen bir sanat dal olduunu söyledi.

Güler, sinemadaki arayn anlamlandrma ve bunu yönteme yanstabilme temelinde olduunu belirterek, atölyenin ardndan çekilecek filmlerin, bölgenin kuvvetli doal ve tarihi dokusunu da ileyeceini dile getirdi.

- Kapsaml ve kalc faaliyetlere doru

Hakkarinin snr bölgesi olmasnn yannda tarihi olarak önemli bir corafyada yer aldna iaret eden Güler, unlar kaydetti:

Atölye fikri ortaya çktnda çok heyecanlandk. çünkü Anadolunun birçok bölgesindeki yetenekli gençler, imkanlara ve kendilerine yol gösterecek kiilere uzak kaldklar için mahrumiyet yayor. stanbulda onlarca sinema atölyesi var. Biz de her yl birkaç tane yapyoruz. Ancak Anadolunun uzak noktalarnda ciddi bir açlk söz konusu. Biz de birkaç gence de olsa ulaabilmek adna seve seve atölyeyi hayata geçirmeyi kabul ettik. Ortaya çkacak güzel eserler sonrasnda bölgede benzeri çalmalarn artarak devam etmesini umut ediyoruz.

Güler, ilerleyen süreçte bölgeye yönelik geni kapsaml ve kalc faaliyetlerin de hazrlna girebileceklerini vurgulayarak, Hakkari Üniversitesi yönetimini, bu cesur tavrndan ötürü tebrik ediyorum. Yakn zamana kadar terörle anlan bölgede böylesi sanatsal çalmalarn yaplmasnn ne denli önemli olduunun farkndalar. Bölge halk ve sivil toplum örgütlerinin de genileyen faaliyet alannda yer almasn arzu ediyoruz. ifadelerini kulland.

Toplamda 50 saat teorik ve pratik dersin yaplaca Hakkari Üniversitesi Sinema Atölyesi, 1 Aralkta sona erecek.

Ana Sayfaya Git