HDP'li Ateş tutuklandı

HDP Diyarbakır İl binasındaki açlık grevi eylemi gerekçesiyle 14 Mart’ta yapılan 3’üncü operasyonda gözaltına alınan HDP üyesi Yusuf Ateş, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Aynı mahkeme, diğer HDP üyeleri Salih Cansever ve Abdulhalik Kurt’a ise ev hapsi vererek serbest bıraktı.

Haberler 18.03.2019 - 10:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Halklarn Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakr l binasnda Abdullah Öcalan üzerinde sözde tecridin olduu yönündeki iddialar gerekçe gösteren Milletvekili Dersim Da, Tayip Temel ve Murat Sarsaç ile parti üyesi Sevican Yaar, Salih Cansever, smet Yldz, Salih Tekin, Bilal Özgezer, Abdulhalik Kurt ve Yusuf Atein balatt açlk grevi eylemi srasnda gözaltna alnan 7 kiiden 4ü çkarldklar mahkemede tutuklamt.

8 Marttaki operasyon sonras sevk edildikleri adliyede savclk tarafndan ifadeleri alnan Abdulhalik Kurt, Yusuf Ate ve Salih Cansever 12 Martta serbest braklm ve açlk grevi eylemine il binasnda devam etmilerdi.

HDP OPERASYONLARI

Açlk grevi eylemine devam eden HDP üyeleri Salih Cansever, Abdulhalik Kurt ve Yusuf Ate, 14 Martta yaplan 3üncü basknda tekrar gözaltna alnd.

14 Marttan bu yana Diyarbakr Emniyet Müdürlüünde tutulan HDP üyeleri, emniyetteki ilemlerinin ardndan Diyarbakr Adliyesine götürüldü. Açlk grevi eylemine katldklar gerekçesiyle Örgüt üyesi olmak iddiasyla ifadeleri alnan 3 kii, tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Mahkeme, Örgüt üyesi olmak iddiasyla Yusuf Atei tutuklad, Cansever ve Kurta ev hapsi vererek serbest brakt.

Ana Sayfaya Git