Irak sınırında Komandolar!

HAKKARİ'de Dağ ve Komando Tugayı'nın özel eğitimli komandoları, İzmir Foça'dan gelen özel eğitimli Amfibi Deniz Piyadeleri'nin de katıldığı operasyonlarla, teröristleri etkisiz hale getiriyor.

Haberler 28.02.2017 - 09:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Komandolar, son olarak çukurca, Yüksekova ve Kuzey Irakn kesiim noktas olan Hisar Dan teröristlerden temizledi. Hisar Danda, Türkiye- Irak snrnn sfr noktasndaki 68inci snr ta yanna, ehit Piyade Yüzba Özgür çevikin adnn verildii üs bölgesi kuruldu. Bu bölgede, ilk kez zmir Foçadan gelen özel eitimli Amfibi Deniz Piyadeleri de operasyonlara katld ve çok sayda terörist etkisiz hale getirildi. Üs bölgesinden PKKl teröristlerin Avain, Basyan ve Zap kamplar gece gündüz izlenip, en küçük bir hareketlilikte annda müdahale ediliyor. Hakkaride yaplan operasyonlarla k üslenmesine izin verilmeyen teröristlerin en büyük korkular ise yaz k demeden bölgede operasyonlarn sürdüren Hakkari Da ve Komando Tugaynn özel eitimli birlikleri.

LK KEZ AMFB DENZ PYADELERYLE BRLKTE OPERASYON YAPIYORLAR

Hakkari Da ve Komando Tugayndaki komandolar, terörle mücadele için özel olarak eitiliyor. Her türlü hava koulunda örgüte yönelik ok operasyonlar yapan komandolar, yine Türkiyenin en gözde birliklerinden olan ve zmir Foçadan gelen Amfibi Deniz Piyadeleriyle birlikte operasyonlar yürütüyor. Temizlenen bölgelerde terör örgütü PKK alan hakimiyetini kaybederken, hakim bölgelere Mehmetçik üs bölgesi kuruyor. En küçük bir hareketlilikte komandolar, havadan ve karadan 30 dakikada olay yerine müdahale edebiliyor.

GECE HAREKATIYLA PKKLILARIN TEPESNE NDLER

Hakkari bölgesinde terörün belini krarak dalarn hakimi olan Da ve Komando Tugay birlikleri Yüksekova, çukurca ve Irak snrn belirleyen Hisar Danda da operasyon yapt. 21 Ekim 2016da Hisar Dann teröristlerden temizlenmesi için Piyade Yüzba Özgür çevik komutasnda bir bölük gece yars basknyla PKKl teröristlerle scak temasa girdi. Youn çatmalarn sabaha kadar sürdüü Hisar Danda, 52 PKKl terörist etkisiz hale getirilirken, Piyade Yüzba Özgür çevik, bir keskin nianc terörist tarafndan ehit edildi.

Hisar Dann temizlenmesinin ardndan ehit Piyade Yüzba Özgür çevik üs bölgesi kuruldu. Kurulduktan sonra havan, doçka ve uzun namlulu silahlarla saldrya urayan üs bölgesinde 1i Amfibi Deniz Piyadesi olmak üzere 8 ehit verildi.

BASYAN, AVAN VE ZAP KAMPLARINA HAKM NOKTA

Komandolar tarafndan temizlenen Hisar Danda 2400 rakml noktaya kurulan üs bölgesi PKKl teröristlerin hareket alan kapatld. Üs bölgesi Türkiye ile Irakn snrn belirleyen 68 numaral snr tann yanna kuruldu. PKKnn Basyan, Avain ve Zap kampalar bu üs bölgesinden Aselsan üretimi ASIR termal kameras, ACAR kara gözetleme radar, mikro/mini HAlar ve dier teknolojik cihazlarla gece gündüz izleniyor. Teröristlerin bölgede bulunan maaralarn da brandalarla kamufle ettikleri bu cihazlarla yaplan izlemelerde tespit edildi.

MLL PYADE TÜFE LK OLARAK BU BRLE VERLD

Terörle mücadelede önemli bir görev alan Da ve Komando Tugaynn silahlar da özel. Yerli üretim ve önemli özellikleri bulunan Milli Piyade Tüfei MPT-76, Hakkaride ilk olarak bu birlie verildi. Öte yandan PKKl teröristlerin sk sk havanla saldrd ehit Piyade Yüzba Özgür çevik üs bölgesine Aselsan tarafndan üretilen Serhat havan tespit radar kuruldu. Bu radar, PKKllar tarafndan atlan havann noktasn annda belirleyerek at birliklerine koordinat veriyor. Sarp ancak stratejik bir noktaya kurulan ehit Piyade Yüzba Özgür çevik üs bölgesine mühimmat ve lojistik destek, kesintisiz ve hzl ekilde helikopterlerle yaplyor.

Ana Sayfaya Git