Kırsaldan gelmişti!

DİYARBAKIR merkez Bağlar İlçesi'nde PKK'lı bir militan çıkan çatışmada etkisiz hale getirildi. Lice'deki yasak kalkarken, Çınar'da cephanelik bulundu, Silvan'da ise Hükümet konağına ses bombalı atıldı.

Haberler 09.12.2016 - 08:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

KIRSALDAN GELMT

Balar lçesi Baclar Mahallesi Göletli Park civarnda, sansasyonal eylem gerçekletirmek amacyla örgütün da kadrosundan kente geldii belirtilen PKKlnn görüldüü ihbar üzerine, olay yerine güvenlik güçleri sevk edildi. PKKl olduu bildirilen kii, güvenlik güçlerinin teslim ol çarsna atele karlk verince çatma çkt. çatmada, silahl kii vurularak etkisiz hale getirildi.

Olay yerinde yaplan incelemede 1 tabanca ele geçirildi.

HÜKÜMET KONAINA BOMBA

Silvan lçesinde Hükümet Konann bahçesine, önceki gece saat 20.30 sralarnda, kimlii belirsiz kii ya da kiilerce ses bombas atld. Patlamada can kayb yaanmazken, bölgeye güvenlik güçleri sevk edildi. çevrede güvenlik önlemi alan güvenlik güçleri, üpheli ya da üphelileri yakalamak için operasyon balatt.

LCEDE YASAK KALKTI

Lice lçesinin 3 mahallesinde 6 Aralkta uygulanan sokaa çkma yasa dün sabah saat 05.00dan itibaren kaldrld. Diyarbakr Valiliince yaplan yazl açklamada, 6 Aralk günü saat 14.00dan itibaren ikinci bir duyuruya kadar, krsal alandaki enlik, Birlik ve Akçapnar Mahallelerinde uygulanmaya balanan sokaa çkma yasann bugün saat 05.00dan itibaren kaldrld belirtilerek, Lice ilçesi mülki snrlar içerisinde bulunan dalk ve ormanlk alanda faaliyet yürüten, aralarnda üst düzey örgüt yöneticilerin de bulunduu deerlendirilen bölücü terör örgütü mensuplarn ve ibirlikçilerini etkisiz hale getirmek, bölgede bölücü terör örgütü mensuplar tarafndan kullanld deerlendirilen snak, barnak, depo alanlarn ve uçaksavar mevziilerini tahrip etmek ve malzemeleri ele geçirmek, maksadyla operasyon düzenlenmitir. Operasyon icra edilen bölgelerde halkn can ve mal güvenliini salamak maksadyla, 5442 sayl l daresi Kanununun 11/C maddesi gereince, sivil vatandalarn zarar görmemesi amacyla 06 Aralk 2016 günü saat 14.00dan itibaren duyurulan yasaklama karar 08 Aralk 2016 günü saat 05.00dan itibaren kaldrlmtr. Vatandalarmza kendilerinin can ve mal güvenliinin salanmas için uygulanan yasaa uyduklar için teekkür ederiz denildi.

çERMKTE ELE GEçRLENLER

Diyarbakrn çermik ilçesinde icra edilen operasyonda, bir RPG-7 roketatar, dört RPG-7 roketatar mühimmat, dört RPG-7 sevk fiei, 256 fiek, bir Yaesu sabit telsiz, dört telsiz, bir cep telefonu düzenei, bir patlamaya yarayan saat düzenei, bir sabotaj okulu eitim broürü, 50 metre uzunluunda patlamada kullanlabilecek fitil, sekiz fünye, 40 elektronik devre kart, 360 kalem pil, bir hücum yelei, panço, iki telefon kulakl, bir pense keski, iki küçük mutfak tüpü ve mutfak malzemeleri ele geçirildi.

NUSAYBNDE PATLAYICI

Mardinin Nusaybin ilçesinde arazide bulunan el yapm patlaycnn kontrollü ekilde imha edildii bildirildi.

Valilikten yaplan açklamada, Nusaybin ilçesi Duruca Mahallesinde oturan bir ahsn, kendisine ait arazide patlayc madde bulduunu bildirmesi üzerine l Jandarma Komutanlna bal ekiplerce, bölgede güvenlik önlemi alnd belirtildi.

Açklamada, el yapm patlaycnn ayn gün içerisinde olay yerinde kontrollü ekilde imha edildii, patlama annda can ve mal kaybnn yaanmad kaydedildi.

Ana Sayfaya Git