Kadınlara hakları anlatıldı

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Diyarbakır İl Başkanlığı tarafından kadınlara yasal haklarıyla ilgili bir seminer verildi.

Haberler 29.05.2018 - 09:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezinde KADEM Diyarbakr l Bakanlnca düzenlenen bir seminerle kadnlara yasal haklar anlatld. Kadnlarn youn ilgi gösterdii seminere KADEM l Bakan Op. Dr. Özlem Vurann yan sra Aile ve Sosyal Politikalar l Müdürü Halit Açar, Sosyal Güvenlik Kurumu l Müdürü Reat Merttir de katld ve kadnlarn sorularn yantlad. Seminerde kadnlara sosyal destekler kapsamnda yer alan eitim, salk, aile ve ev yardmlar ile ehit ve gazi yaknlarna salanan indirimler, i kurma destekleri ve isizlik yardm gibi konularda izlenecek yollar hakknda bilgi verildi.

Bugüne kadar 3 bin kadna ulald

Yasal olarak kadnlar koruyan birçok düzenlemenin mevcut olduunu ve kadnlarn bu düzenlemelerin çoundan habersiz olduunu belirten KADEM l Bakan Op. Dr. Özlem Vuran, unlar kaydetti:

Bu yönde bir farkndalk oluturmaya çalyoruz. Kadnlara izlemeleri gereken yollar ve devletin sunduu imkanlar hakknda bilgi veriyoruz. Böylece birçok kadnmzn yaad maduriyetlerin çözümüne katkda bulunuyoruz. KADEM olarak bugüne kadar 3 bin kadna ulatk. Bu sayy daha da arttrmay hedefliyoruz.

Ana Sayfaya Git