"Olta Mehmet" şebekesi adliyeye sevk edildi

İstanbul merkezli 4 ilde telefon dolandırıcılığı yapan şebekeye yönelik operasyonda gözaltına alınan 13 kişi adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin 4 ay içinde kendilerini polis ya da savcı olarak tanıtarak mağdurları 6 milyon lira dolandırdıkları belirtildi.

Haberler 15.02.2020 - 12:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Asayi ube Müdürlüü Yankesicilik ve Dolandrclk Büro Amirliine bal ekipler 4 ay önce balatt çalmalarda yapt teknik ve fiziki takip sonucunda telefon dolandrcl yapan üphelileri tespit etti. Ekipler, yapt detayl incelemelerin ardndan 11 ubatta stanbul, Kocaeli, Tekirda, anlurfada tespit ettii adreslere e zamanl baskn yapt.

LDERLER OLTA MEHMET

Yankesicilik ve Dolandrclk Büro Amirliine bal ekiplerin yapt basknlarda çete lideri olarak bilinen Olta Mehmet lakapl Mehmet ç. yakaland. Yankesicilik ve Dolandrclk Büro Amirlii tarafndan yürütülen soruturmada polis üphelilerin izledii yöntemleri ortaya çkarmt. Rastgele çevirdikleri telefon numaralarndan karlarna çkan özellikle yal insanlar kendilerine kurban seçen çete üyelerinin kendilerini polis ya da savc olarak tanttklar belirtildi. Aradklar kiilere yasa d terör örgütünün banka hesaplarn ele geçirdiini, ya da terör örgütü FETÖyle balantlarnn çktn söyleyen üphelilerin Sizi aklayacaz ancak bu sürede banka ve evlerinizde bulunan paranz bize teslim edeceksiniz dedikleri örenildi. üphelilerin söylediklerine inanan madurlarn bankadan çektikleri paralar ya da ziynet eyalarn bir torbaya ve çantaya koyarak buluma noktalarnda polis sandklar üphelilere teslim ettikleri örenildi.

6 MLYON LRA DOLANDIRMILAR

Ekiplerin, 5 ilde yaplan basknda yakalanan üphelilerin stanbul, Elaz, Aydn, Bursa ve zmirde 12 madurdan toplamda yaklak 6 milyon liralk dolandrclk yapt ortaya çkt. üphelilerin kendilerine yal insanlar hedef seçtikleri örenilirken, ara operasyonlarda bu parann 3.5 milyon lirasnn ele geçirildii yakalanan 5 kiinin ise tutukland belirtildi.

ubede ilemleri tamamlanan 13 üpheli ise adliyeye sevk edildi.

Ana Sayfaya Git