Oto tamirine kadın eli değdi

Meslek lisesinin motorlu araçlar teknolojisi bölümünü bitiren 18 yaşındaki Delal Uruç, bir otomobil servisinde usta olarak çalışıyor.

Haberler 22.11.2017 - 09:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda lise eitimini motorlu araçlar üzerine alan 18 yandaki Delal Uluç, bir otomobil servisinde usta olarak görev yapyor.

Arabalara duyduu ilgiyle Burhanettin Yldz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Motorlu Araçlar Teknolojisi Otomotiv Elektromekanikerlii bölümünü tamamlayan Uruç, kariyerini bu alanda sürdürmeye karar verdi.

Stajnn ardndan 7 ay önce tamir ustas olarak bir otomobil servisinde çalmaya balayan Uruç, erkek egemen olarak bilinen sektörde azimle ilerlemeyi hedefliyor.

Serviste 10u akn erkekle çalmay sürdüren Uruç, çevresindekilerin yapamazsn demesine ramen balad mesleinde lastik ve balata söküp takyor, fren hidrolii, ya kontrolü, amortisör ve helezon yaylar deiimi yapyor.

- imi çok seviyorum

Uruç, AA muhabirine yapt açklamada, arabalara meraknn meslee dönütüünü söyledi.

Eitimi devam ederken staj yapt serviste, çalmalarnn beenilmesi üzerine kendisine istihdam imkan salandn dile getiren Uruç, Kadnlarn yapamayaca hiçbir i yoktur. imi akla yapyorum. Bir kadn istedii sürece her ii yapabilir. imi çok seviyorum. dedi.

Mesleini seçerken ailesi ve çevresindekilerin oto tamirciliini yapamayaca endiesini tadn ancak tüm kar çkmalara ramen stanbul bata olmak üzere birçok ilde eitimlere katlp kendini gelitirdiini anlatan Uruç, kararlln gören ailesinin de düüncelerinin deitiini belirtti.

Uruç, serviste ie ilk baladnda mesai arkadalarnn ardn ifade etti.

Serviste kendisini ilk kez gören müterilerden bazlarnn telaa kapldn, bazlarnn ise aknln gizleyemediini anlatan Uruç, Bu ii nasl yapyorsun?, Helal olsun eklinde tepkilerle karlatn ancak genel anlamda olumlu karlandn bildirdi.

Servis sorumlularnn da önceleri ii baarp baaramayaca yönünde tedirginliklerini fark ettiini belirten Uruç, zamanla çalmalarnn görülmesiyle bundan memnuniyet duyulduunu söyledi.

Uruç, Aslnda bir kadna göre zor bir i ama ben zorlanmadm. Güç gerektiren noktalarda zorlansam da i arkadalarm çaryorum, yardm ediyorlar. Kadn olarak makyajm yadan ve kirden. Akam eve gittiimde ailem Önce banyoya diyor. eklinde konutu.

Müterilerden ahabettin Abul, Uruçun kadnlara örnek olduunu düündüünü dile getirerek, Kadnlar, doktor, öretmen olarak günlük hayatmzda karmza çkyor ama oto servisinde karlamak artc oldu. Baya iyi çalyor. Erkeklerden bir farknn olmadn görüyorum. ifadelerini kulland.

- Diyarbakrda bir tabuyu ykm olduk

Servis müdürü Mehmet Bozkurt, bata Bir kadn burada bu ii yapabilir mi? diye düündüklerini ancak Uruçun iindeki heyecann gördüklerini anlatt.

Uruçu eitim amaçl genel merkeze de gönderdiklerini belirten Bozkurt, unlar kaydetti:

Kendisi bu ie sarld. Biz de böylelikle Diyarbakrda bir tabuyu ykm olduk. nallah devam gelir. Diyarbakrda kurum olarak bünyemizde bulunan eitim laboratuvarlarnda buna destek veriyoruz. Geriden daha bir sürü kadn arkadamz gelecek. Belki öyle bir gün gelecek ki atölyemizin yüzde 80i kadn personelden oluacak.

Ana Sayfaya Git