Patlayıcı, mutfak tüpüne tuzaklanmış

HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi'nde 10 aylık Mustafa Bedirhan ile annesi Nurcan Karakaya'nın (25) ölümüne neden olan patlayıcının mutfak tüpü ile güçlendirildiği belirtildi. Miktarı ve cinsi araştırılan patlayıcı, üs bölgesi yolunda 5 metre çapında, 3 metre derinliğinde bir çukurun oluşmasına neden olurken, hurda yığınına dönen otomobil ise olay yerinden çekici ile kaldırıldı.

Haberler 02.08.2018 - 10:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ile annesi Nurcan Karakaya ehit oldu. Anne ve bebein cenazeleri yaplan törenin ardndan memleketlerine uurlanrken, olaya ilikin detaylar da ortaya çkmaya balad.

Patlamann ardndan bölgeden kaçan teröristlerin yaklanmas için geni çapl operasyonlar balatlrken, miktar ve cinsi aratrlan patlaycy PKKl teröristler uzaktan kumandayla infilak ettirdii belirtildi. Hain tuzakta anne ve bebeinin içinde bulunduu otomobil hurda yna dönerken, patlamann olduu noktada ise yaklak 5 metre çapnda, 3 metre derinliinde bir çukur olutu.Hurda ynna dönen aracn ise patlamann iddetiyle yaklak 20 metre uzaa frlad görüldü. Araç alnan geni güvenlik önlemleri altnda bugün bölgeden kaldrlarak ilçe merkezine götürüldü.
Ana Sayfaya Git