PKK'nın sokak çağrısı karşılık bulmadı

Bölücü terör örgütü PKK'nın sözde yürütme komitesi üyesi Murat Karayılan, üç ildeki görevlendirmeler sonrası örgüt bağlantılı internet sitesinden sokak çağrısı yaptı.

Haberler 24.08.2019 - 10:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bölücü terör örgütü PKKnn sözde yürütme komitesi üyesi Cemal kod adl Murat Karaylan, Diyarbakr, Van ve Mardindeki görevlendirmeler sonras örgüt balantl internet sitesinden sokak çars yapt. Görevden uzaklatrlan belediye bakanlarna sahip çkan Karaylann eylem çars bölge halknca dikkate alnmad.

Alnan bilgiye göre, terör örgütü PKKnn amaçlar, ideolojik söylemleri ve eylemleri dorultusundaki uygulamalar nedeniyle Diyarbakr, Mardin ve Van büyükehir belediye bakanlarnn çileri Bakanlnca görevden uzaklatrlmas ve bu belediyelere görevlendirme yaplmasnn ardndan bölücü terör örgütünün sözde üst düzey yöneticileri harekete geçti.

Terör örgütünün sözde yürütme komitesi üyesi Murat Karaylan, terör örgütünün yayn organ olan bir internet sitesine yapt, bölge halkn sokaa dökmeye yönelik kaos, tehdit ve iddet içerikli açklamas ile görevden uzaklatrlan belediye bakanlarna sahip çkt. Sokak eylemlerinin sadece bu üç ille snrla kalmamasn, tüm illere yaylmasn isteyen Karaylan, alnan karara itirazlarn dile getiren tüm kesimleri de bu direnie destek vermeye çard.

Terör örgütü elebalarndan Karaylann yan sra örgütün dier sözde yöneticileri de halk sokaa davet eden çarlar yapt ancak bu eylem çarlar, terörün yllardr madur ettii bölge halknda karlk bulmad.

Üç büyükehire görevlendirme

Diyarbakr Büyükehir Belediye Bakan Adnan Selçuk Mzrakl, Mardin Büyükehir Belediye Bakan Ahmet Türk ve Van Büyükehir Belediye Bakan Bedia Özgökçe Ertan, çileri Bakanl tarafndan terör örgütü ile balantlar ve haklarnda devam eden soruturmalar nedeniyle 19 Austos Pazartesi günü görevden uzaklatrlmt.

Kararn ardndan Diyarbakra Diyarbakr Valisi Hasan Basri Güzelolu, Mardine Mardin Valisi Mustafa Yaman, Vana Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, belediye bakan vekili olarak görevlendirilmiti.

Ana Sayfaya Git