Rojda, ilik naklini beklediği hastanede resim sergisi açtı

AKUT Lenfoblastik Lösemi hastası Rojda Çakır (15), ilik nakli olmak için geldiği Antalya'da, 4 aylık tedavi sürecinde akrilik, guaj, pastel, yağlı boya ve karakalemle onlarca resim yaptı. Ablasından alınacak ilikle yaşama tutunacak olan Rojda, yaptığı resimlerinden oluşan ilk sergisini de tedavi gördüğü hastanede açtı.

Haberler 23.02.2019 - 12:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Medical Park Antalya Hastane Kompleksi çocuk Kemik lii Nakli Ünitesi Direktörü çocuk Hematolojisi Uzman Prof.Dr. Mehmet Akif Yeilipek, Rojdann daha önce Diyarbakrda tedavi gördüünü, hastalnn tekrarlamas üzerine kendilerine bavurduunu belirtti. Prof. Dr. Yeilipek, Rojda 3,5 aydr bizde tedavi görüyor. Tedavisi tamamlandktan sonra mart aynda ilik nakli olacak. Kardeinden nakil yapacaz. Umarm Rojday salna kavutururuz dedi. Rojda ile birlikte sergisini gezen ve resimleriyle ilgili tek tek bilgi alan Prof. Dr. Yeilipek, nallah salna kavuur ve ileride çok güzel resimler yapar. Ben onun profesyonel bir sanatç olacana inanyorum. Gelecek açsndan umut vadeden genç bir ressam Rojda dedi.

4 AY BOYUNCA RESM YAPTIM

Ablas Elif çakrdan (19) yaplacak ilik naklini beklerken tedavi gördüü hastanenin odasnda resimler yaptn belirten 10uncu snf örencisi Rojda, ilk sergisini açmann heyecan içinde olduunu söyledi. Ortaokuldan bu yana resim yaptn anlatan Rojda, En çok karakalem seviyorum ama guaj, pastel, akrilik ve yal boyayla da resimler yapyorum dedi. lik nakli beklerken yapt resimlerle sergi açmaktan çok mutlu olduunu ifade eden Rojda, kendisi gibi ilik nakli bekleyen ve ilik nakli olan yatlarna, Ben herkesin mutlu olmasn, hayata smsk sarlmasn istiyorum. Bu tedavi sürecinde bir eylerle uramalarn istiyorum. Ben resimle uratm ve 4 aym bitti. Zaman geçti. imdi nakli bekliyorum diye konutu.

HERKES BZM GB ANSLI OLSUN

8 çocuu bulunan anne Nejla çakr (37) ise kznn bir an önce salna kavumas için dua ettiini belirterek, Rojda 3üncü çocuumuz. Rojdaya ablas Elif ilik verecek dedi. Rojdann hastalna 2 yl önce tan konulduunu ifade eden anne, Kzm 20 ay Diyarbakrda tedavi gördü. Nakil olmamt. Ama hastal tekrarlaynca Antalyaya geldik. Burada nakil olacak diye konutu. Hasta çocuuna bir dier çocuunun hayat vereceini söyleyen anne, çok ükür Allaha. Allah kimseyi hasta etmesin. Hasta olurlarsa da bizim gibi ansl olsunlar inallah dedi. Kznn sergi açmasnn çok güzel bir duygu olduunu da belirten anne çakr, Rojdann resimle uramas çok güzel. Tedavi zamann böyle geçirdi dedi.

Ana Sayfaya Git