Sağlıklı nesil ödülleri!

Diyarbakır'da "9. Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek" yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri törenle verildi.

Haberler 16.04.2019 - 12:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Eitim Bakanl Özel Eitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüü ve Yeilay i birliiyle düzenlenen 9. Salkl Nesil Salkl Gelecek yarmasnda Diyarbakrda dereceye giren örencilere ödülleri düzenlenen törenle verildi.

DS Konferans Salonunda düzenlenen ödül töreninde bamllkla mücadeleye yönelik dikkat çekme yönünde hazrlanan ve öne çkan iirler ve metinler okundu, ksa filmler ve klipler izlenime sunuldu.

Törende konuan Diyarbakr Valisi Hasan Basri Güzelolu, ilk, orta ve lise düzeyinde dereceye girerek Diyarbakr gururlandran örencilere, öretmenlere ve l Milli Eitim Müdürlüü çalanlarna teekkür etti.

BREYDEN BALANILMALI

Bireyden balayarak toplumsal bir sorun haline dönüen ve dünya genelinde büyük mesele haline gelen bamllkla ilgili Yeilayn dünya çapnda örnek, sorumlu ve baarl çalmalarn takdirle karladklarn ifade eden Güzelolu, Bamllk, bir taraf karanlk olan, yaam enerjisini tüketen, sevgiyi, saygy, insana ait bütün deerleri bitiren bir alandr. Bugün bilinen türlerinden sosyal medyaya, teknoloji bamllna kadar ya kaç olursa olsun insan, sosyal hayatn bütün zenginliklerini tüketen, ksr ve yok eden bir çemberin içine tayan bir yanllk diye konutu.

TEKNOLOJNN FAYDALARI

Teknolojinin bize sunduklarndan faydalanacaz. Hayatmz kolaylatran ve bu anlamda yaammza deer katan bütün gelimelerine ortak olacaz ama ona baml olmayacaz diyen Güzelolu, unlar aktard:

rademizi yok eden hiçbir eye, bizi biz olmaktan uzaklatrp tüketen bir bamlln konusu olmayacaz. Bunu sadece birey vicdannda bir sorumluluk olarak deil, topluma k tutan ve varsa karanlktakilere k tutan ve aydnlkla buluturan bir sorumlulukla gerçekletirmemiz lazm. Bu yarmalar ve çalmalar bunu amaçlyor. Bamllk bugün ülkeleri yok edecek, terör tehditiyle e anlacak bir risk ve güvenlik sorunudur. Bir ülkeninin en önemli zenginlii gençleri ve iyi yetimi nesilleriyse bamllk da tam olarak bunu hedef alan bir tehdittir.

BAIMLILIKLA MÜCADELE

Bamllkla mücadele kapsamnda çalmalarnn devam ettiini belirten Güzelolu, özellikle bamllkla mücadelede olduu gibi tedavi alannda da Diyarbakrn merkez olmasna dönük önemli çalmalar yaptklarn ve bu yl içerisinde AMATEM ve çAMATEM olmak üzere 50 yatakl mücadele ve tedavi merkezinin hizmete gireceini bildirdi.

Yeilay Cemiyeti Diyarbakr ube Bakan Muhammed AY da, Yeilayn önemine ve çalmalarna yönelik bir konuma yapt.

Güzelolu, edebi eserler ve görsel eserler alanlarnda dereceye giren örencilere madalyalarn ve hediyelerini verdi.

Ana Sayfaya Git