Sabah namazında buluşma!

Görmez, İslam'ın 5. Harem-i Şerif'i olarak kabul edilen Sur ilçesindeki tarihi Ulu Cami'de sabah namazını kıldırdı.

Haberler 22.05.2017 - 08:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyanet leri Bakan Mehmet Görmez, Diyarbakrn sradan bir ehir olmadn belirterek, Bir daha bu sahabe ehrinde hiçbir çocuumuz ölmesin, kötülüe bulamasn. dedi.

Görmez, slamn 5. Harem-i erifi olarak kabul edilen Sur ilçesindeki tarihi Ulu Camide sabah namazn kldrd. Dualar okuyan Görmez, camiye gelen vatandalarla sohbet etti.

Mehmet Görmez, yapt konumada, Diyarbakrn fethinin 1378inci yl dönümünü dün kutladklarn söyledi.

SABAH NAMAZINDA BULUMA

Diyarbakrn sradan bir ehir olmadn dile getiren Görmez, Yaadnz bu mübarek ehrin kymetini bilin. Bu ehir sradan bir ehir deil, Anadolunun Müslümanlamasn balatan, slam medeniyetinin merkezi olan bir ehirdir. ifadelerini kulland.

Sabah namaznn önemine deinen Görmez, vatandalarn kendilerini 5 vakit namazdan mahrum brakmamas gerektiini vurgulad.

slam aleminin büyük zorluklardan geçtiine dikkati çeken Görmez, öyle konutu:

Sizler de zorluklar yaadnz. Cenab Hak Diyarbakrda, bölgemizde yaadmz tüm sorunlar ve kötülükleri arka tarafa brakmay bize nasip eylesin. Bir daha bu sahabe ehrinde hiçbir çocuumuz ölmesin, kötülüe bulamasn. Bunun yolu da bizim ruhumuz, özümüz, canmz, kalbimiz olan slama yapmak, Allahn kitab Kuran- Kerimden ayrlmamak ve Allahn resulüne ümmet olmaktr.

Namazn ardndan çileri Bakanlnca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) gerei görevlendirme yaplan Diyarbakr Büyükehir Belediyesi ekiplerince vatandalara çorba ikramnda bulunuldu.

çINARDA AçILI TÖREN

Diyarbakr gezisinin ilk günün akam Görmez, çnar ilçesinde, toplant salonu, Diyanet Vakf Etüt Merkezi, yüz kiinin eitim alaca Kuran kursu, çocuk krei ve lojmann da yer ald ilçe lçe Müftülüü hizmet binasnn açln yapt.

kindi namazn çnardaki Yeil Camide klan Görmez, daha sonra açl yapmak için çnar lçe Müftülüü binasna geçti. Görmez, Diyarbakrda çok büyük güzellikler yaadklarn ifade ederek, Diyarbakrn fethinin bütün Diyarbakrllara hayrl olmas temennisinde bulundu.

Diyarbakrn fethinin çok önemli olduunu vurgulayan Görmez, Bu fetih günün hiçbir zaman unutmayn çocuklarnza da anlatn. Ebediyete kadar fethe kaplarn açan Diyarbakr ebediyete kadar bir slam ehri olarak, bir selam ehri olarak, bir iman ehri olarak, bir eman ehri olarak ebedi ve baki kalsn inallah. dedi.

Diyarbakrda yapm bitmek üzere olan Diyarbakr Uluslararas mam afii Diyanet Akademisi kompleksini ziyaret ettiini anlatan Görmez, öyle konutu:

Beni en çok sevindiren ey, sayn valimizle birlikte Diyarbakr Uluslararas mam afii Diyanet Akademisinin bitmek üzere olan binalarn gördük. Oradan Dicleye bakarak alim yetitiren bir merkez olmas için Allaha dua ettik. Oda bizim için sevinçli bir hadiseydi. Sonra Diyarbakrn fethini idrak ettik. Diyarbakrllar hncahnç doldurmulard salonu. Büyük bir mutluluk duydum. imdi de çnar ilçesinde çok güzel bir müftülük binasnn, Kuran kursunun açlnda beraberiz. Cenab- Hakka sonsuz hamdusenalar olsun. Hayrl olsun, Allah mübarek etsin.

Diyarbakr Valisi Hüseyin Aksoy ve l Müftüsü Burhan liyen de törende birer konuma yapt.

HZMET BNALARI çN

Yaplan duann ardndan müftülük binasnn açl gerçekletirildi. Açltan sonra görmez binada incelemelerde bulunarak vatandalarla sohbet etti.

Törene Büyükehir Belediye Bakan Cumali Atilla, çnar Kaymakam smail anl, lçe Müftüsü emsettin imek, Diyanet leri Bakanl Müaviri Abdurrezzak Ate, kanaat önderleri ve vatandalar katld. Daha sonra Diyarbakra geçen Görmez, Yeniehir ilçesinde yapm devam Merkez Camisinde incelemelerde bulunarak inaat hakknda bilgi ald.

Ana Sayfaya Git