Siverek'te şehir tiyatrosu kuruldu

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde Sivil-Der tarafından şehir tiyatrosu kuruldu.

Haberler 04.01.2018 - 08:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sivereki l Yapma ve Kalkndrma Dernei (Sivil-Der) tarafndan ilçede görev yapan öretmenler tarafndan ehir tiyatrosu kuruldu. Yeni kurulan ehir tiyatrosu atölye çalmalarna balayarak ksa sürede oyun sahnelemeyi planlyor.

EHR TYATROSU

Sivil-Der Bakan Vahap Bayram yapt açklamada, Siverek Kültür ve Sanat alannda içinde barndrd potansiyeli ne yazk ki uygun koullar veya imkn olmad için gerekli ekilde bunu kullanamyor. Ülkemizde birçok lden büyük olan Siverekimizin tiyatro anlamnda bu eksiklikleri gördük ve bir ehir tiyatrosu kurulmas yönünde karar aldk. ehir tiyatrosu fikri geçen yl düzenlediimiz Liseler aras tiyatro yarmasndan olutu. çünkü genç örenci arkadalarmz ustalkla oyunlar oynadklarn gördük, bundan yola çkarak ehir tiyatrosu kurma karar aldk. Ksa süre önce kurulmamza ramen bir çok arkadamz ekibimize dahil oldular bu saynn artacan da düünüyoruz dedi.

OYUN SAHNELENMES

ehir Tiyatrosunun eitmenliini yapan ehmus çilenti ise yapt açklamada, ehir tiyatrosunda uanda 40 arkadamz var. Halk eitim bünyesinde açtmz kurslarla da yeni arkadalar kazanmay hedefliyoruz. Atölye çalmalarmzda çok güzel eyler ortaya çkyor. Bunun meyvelerini ileride alacamz düünüyorum. uanda sadece Öretmen arkadalardan oluan bir grup kurduk ilerleyen süreçte bunun daha ileri bir aamaya tamay hedefliyoruz. Ben ve gruptaki arkadalar en ksa zamanda oyunumuzu sergilemek için heyecanlyz. Bizlere katkda bulunan herkese ve arkadalarma teekkür ediyorum diye konutu.

Ana Sayfaya Git