Sokak Hayvanı Unutulmuyor!

Doğa Koruma ve Milli Parklar Diyarbakır Şubesi ekipleri, su ve yiyecek bulmakta güçlük çeken sokak hayvanları için park ve bahçelere su ve mama bulunan kaplar yerleştiriyor, duyarlı vatandaşlara ücretsiz kap dağıtıyor

Haberler 13.08.2017 - 11:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda yiyecek ve su bulmakta güçlük çeken sokak hayvanlar için Doa Koruma ve Milli Parklar ubesi ekiplerince park ve bahçelere su ve mama kaplar yerletiriliyor, isteyen vatandalara ücretsiz kap datlyor.

Doa Koruma ve Milli Parklar Diyarbakr ube Müdürü Erdal Seven, ekiplerinin sokak hayvanlarnn youn olduu yerlerdeki sokak ve cadde balar ile park ve bahçelere su ve mama bulunan kaplar yerletirdiini söyledi.

Havann scak olmas nedeniyle isteyen vatandalara da ücretsiz kap datmaya baladklarn dile getiren Seven, Vatandatan tek ricamz bunlar bulunduklar yerde muhafaza etsinler çünkü kaplar braktmz yerde bir daha bulamyoruz, tekrar brakyoruz. Bu konuda sknt yok ama vatandalar da sahiplenirlerse çok daha güzel olacak. dedi.

Sokak hayvanlarnn ihtiyacnn karlanmas için çaba gösterdiklerini aktaran Seven, Bugüne kadar 350 kap dattk. Youn ilgi gördük, çok da memnunuz. Elimizden geldii kadar talepleri karlamaya çalyoruz. ifadelerini kulland.

ONLARIN YERNE KENDMZ KOYABLMEMZ GEREKYOR

Oturduu site çevresinde bulunan sokak hayvanlar için kurum binasna kap almaya gelen Özlem Derse de verilen hizmetten dolay yetkililere teekkür etti.

Derse, unlar kaydetti:

Birçok kedi, köpek ve kuun açlk ve susuzluktan öldüüne ahit oluyoruz. Vatandalar duyarl olsunlar, sokak hayvanlarn düünsünler. Bir kap su ile biraz yemek hiç kimseye zarar vermez. Sokak hayvanlar için bir kap almak için kuruma gelmek zor bir ey deil. Hava çok scak, biz yemek, su ihtiyacn temin edebilirken zorlanyoruz. Onlarn yerine kendimizi koyabilmemiz gerekiyor.

Özcan Köçer de birimden ald kaba su ve yemek art brakarak oturduu mahalledeki sokak kenarna yerletirdiini söyledi.

Sokakta yaayan ku, köpek ve kedilerin, yemek bulmakta büyük zorluk çekmese yüksek scaklktan dolay su bulma konusunda çok sknt yaadn aktaran Köçer, bu nedenle hayvanlarn yiyecek ve su ihtiyacn karlamak için kap aldn vurgulad.

SU BULMAKTA ZORLANIYORLAR

Ald kapla bina çevresindeki hayvanlarn ihtiyacn karlamaya çaltna iaret eden Köçer, Hayvanlara yardmc olmamz lazm, onlar da canldr. Vatandaa çarm gidip Doa Koruma ve Milli Parklar ube Müdürlüünden bu kaplar alsnlar. Hava scaklklar çok yüksek. Sokak hayvanlar özellikle su bulmakta zorlanyorlar. Hayvanlar, bir ekilde çöplerden de olsa yemek ihtiyaçlarn karlayabilirler ama su bulmakta zorlanrlar. diye konutu.

Ana Sayfaya Git