Turizm başkenti!

Şanlıurfa'nın, İslam İşbirliği Teşkilatı tarafından "İslam Dünyası Turizm Başkenti" ilan edilmesi amacıyla Valilik tarafından başvuru yapıldı.

Haberler 20.02.2020 - 01:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ANLIURFA - nanç turizminin önemli merkezlerinden anlurfann, slam birlii Tekilat (T) tarafndan slam Dünyas Turizm Bakenti ilan edilmesi amacyla çalma balatld.

Peygamberlerin atas kabul edilen Hazreti brahimin doduu, Hazreti Eyyüp, Hazreti Elyasa ve Hazreti uayb peygamberlerin yaad rivayet edilen anlurfa, dünya inanç turizminde Mekke, Medine ve Kudüsten sonra geliyor.

anlurfada en fazla ilgiyi, kentle özdeleen ve üç ilahi dinin atas kabul edilen Hazreti brahimin doduu rivayet edilen makam ve atee atld yer olarak bilinen Balklgöl çekiyor.

Her yl çok sayda yerli ve yabanc turistin ziyaret ettii Balklgöl, slam inancna göre ayr bir öneme sahip olan recep, aban ve ramazan aylarnda adeta ziyaretçi aknna uruyor.

Hazreti Eyyüpün çile çektii makam olarak kabul edilen Sabr Mekannn yan sra sahabelerin cuma namazlarn kld Ulu Cami ile Hasan Paa ve Yusuf Paa gibi tarihi camiler de kentte en çok ilgi çeken mekanlarn banda geliyor.

Önemli bir inanç merkezi olan kentin özellikle slam ülkelerinden daha fazla turist çekmesi amacyla Tye 2021 veya 2022 yl slam Dünyas Turizm Bakentinin anlurfaya verilmesi için bavuru yapld.

anlurfa bunu en fazla hak eden illerin banda geliyor

anlurfa Valisi Abdullah Erin, 2019 ylnn Göbeklitepe Yl ilan edilmesi sayesinde kentin turizmde iyi bir ivme kazandn söyledi.

Turizm hareketliliinin devam etmesi için çalmalar sürdürdüklerini belirten Erin, slam Dünyas Turizm Bakenti unvannn anlurfaya verilmesi için gerekli tüm giriimleri ortaya koyduklarn ifade etti.

Vali Erin, anlurfann inanç turizminde önemli bir yerinin olduunu kaydederek, öyle konutu:

Bu konuda biz bavurumuzu yaptk, gerekli bütün belgeleri, dokümanlar, gerekçeleri teslim ettik. u anda bütün çalmalarmz buna göre yürütüyoruz. nallah anlurfa slam Turizmi Bakenti olmaya aday ve bunu en fazla hak eden illerin banda geliyor. Bir aksilik olmazsa 2021de ya da 2022de anlurfay slam Turizmi Bakenti yapmak suretiyle turizmde Göbeklitepe Yl ile elde ettiimiz o katma deerin çok daha fazlas alm olacaz. Bütün kurum ve kurulularla bu yönde yürüttüümüz çalmalarmz var. Bunu da almaya kararlyz.

anlurfa en güçlü adaylardan bir tanesi

anlurfa Bölgesel Turist Rehberler Odas Bakan Müslüm çoban da inanç turizmi açsndan önemli bir kent olan anlurfada, bu alanda ziyaret edilebilecek çok sayda deer olduunu söyledi.

slam ülkelerinden kente yönelik turizmi artrmak için balatlan adaylk sürecinin çok önemli olduunu vurgulayan çoban, anlurfa, slam Turizmi Bakenti olmak için en güçlü adaylardan bir tanesi. dedi.

Kentin son yllarda turizmde hareketli bir dönem geçirdiini anlatan çoban, kentin, slam Turizmi Bakenti seçilmesi durumunda slam dünyasndaki tannrlnn da artacan ifade etti.

Müslüm çoban, kente son yllarda Malezya ve Endonezyadan ziyaretçilerin gezmeye geldiini de sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git