Ustad anıldı

Üstad Bediüzzaman Said Nursi vefatının 59. yıl dönümünde vefat ettiği Şanlıurfa'da on binlerce kişinin katıldığı bir Mevlid programı ile anıldı.

Haberler 01.06.2019 - 11:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Büyük slm limi ve mütefekkiri Üstad Bediüzzaman Said Nursi, vefatnn 59. yl dönümünde Peygamberler ehri anlurfada düzenlenen Mevlid programyla rahmetle anld.

23 Mart 1960 ylnda anlurfada vefat eden Bediüzzaman Said Nursi, sevenleri tarafndan her yl geleneksel olarak Ramazan aynda, Kadir Gecesinden bir gün önce anlurfada düzenlenen Mevlid programyla anlyor.

Bu yl da Üstad için teravih namaznn ardndan Balklgöl Dergh Camiinde Mevlid ve sohbet program düzenlendi. Yaanan younluktan dolay cami içerisi ve bahçesi tamamen doldu.

MEVLD- ERFLE ANILDI

Mevlid programna Üstad Bediüzzamann vefat etmeden önce tayin ettii yaayan son talebesi Hüsnü Bayramolu ve Türkiyenin dört bir tarafndan Risale-i Nur talebeleri katld.

Türkiyenin dört bir tarafndan gelen Risale-i Nur talebeleri bu vesile ile bir araya geldiklerini ve özlem giderdiklerini ifade ettiler.

Dergh Camiine gelen misafirler Balklgölü, Hz. brahimin makamn daha sonra da Üstad Bediüzzamann vefat ettii srada gömüldüü ilk kabrini ziyaret ederek Fatiha okudu.

Klnan yats ve teravih namaznn ardndan bata Hz. Muhammed ve bütün Peygamberler, sahabeler ve evliyalar olmak üzere Bediüzzaman Said Nursi için Mevlid okutuldu.

SAKAL-I ERF VE ADEM ERF

Mevlid srasnda cami içerisinde özel bölümde muhafaza edilen Peygamber Efendimizin Sakal- erifi ve Kadem-i erifi vatandalarn ziyaretine açld. Vatandalar uzun kuyruklar oluturarak kutsal emanetleri ziyaret etti.

Okunan Mevlidin ardndan Doktor Fahrettin Yürekli tarafndan Üstadn vefatndan önce talebelerine yapm olduu en son ders okundu.

Cami çknda misafirlere Mevlid ekeri, lokma ve su ikram edildi.

Mevlid Programna anlurfa Büyükehir Belediye Bakan Zeynel Abidin Beyazgül, Ak parti anlurfa Milletvekili Halil Özcanda katld.

Program, yaplan dua ile sona erdi.

Ana Sayfaya Git