Yolları bozuk!

Yolları bozuk olan köylüler: Kimse sorunumuzla ilgilenmiyor

Haberler 02.09.2018 - 11:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda yollar yllardr bozuk halde olan köylüler, yetkililerin kendilerini sorup, sorunlaryla ilgilenmediklerini belirttiler.

Geçtiimiz ay su dalgçlar bozulduu için evlerine eeklerle su tamak zorunda kalan Diyarbakrn Hazro ilçesine bal Dada köyü sakinleri, bu defa yol skntsndan mustarip.

lçeye 5 kilometre uzaklkta bulunan 300 haneli köyde yollarn yllardr bozuk halde olmas, vatandalarn tepkisine neden oluyor.

Altyapnn olmamas da eklenince yol sorununun daha çekilmez bir hal aldn anlatan köylüler, yetkililerin kendileriyle ilgilenmediklerini söylediler.

Yollarn berbat halde olduunu belirten köylülerden Mehmet Oktay, Altyapmz olmad için bütün pislik bu yola dökülüyor. u anda su olmad için burada çamur falan yok ama su olduunda çamur oluyor, koku veriyor. çoluk çocuumuzun üstü ba pis oluyor. Salklar açsndan tehlike saçyor. Her gün hastaneye götürüp getiriyoruz ancak salk sorunlaryla bir türlü ba edemiyoruz. Altyapmz olsayd bu yol böyle berbat bir halde olmazd. Bir insan buradan geçip camide doru düzgün namaz klamyor. Geçen yl buraya vali gelmiti. Valiye derdimizi anlattk. Altyapmz ve yolumuz yok. dedik. Yapacan söyledi ama o da gitti, dönüp de bir daha halimizi sormad. dedi.

Yaadklar skntlar anlatmak için yanlarna gittikleri yetkililerin kendilerini terslediini ileri süren Zeynel Cabbarolu ise artk yolda rahatça yürümek istediklerini ifade etti.

Yetkililerin yanna gittiimizde bizi tersliyorlar

Köylülerin sorunlarna çare bulunmasn isteyen Cabbarolu, unlar kaydetti: Bu köyün yolu 23 yldr böyledir. Hazroda yetkililerin yanna gittiimizde ya bizi tersliyorlar ya da Baka bir gün gelin. diyerek, sürekli erteliyorlar. Yolda hep pislik, tezek olduu için insan namaza dahi rahatlkla gidemiyor. Hayvanlarmz zorluk görüyor. çocuklar ne kadar elbise deitirseler hemen kirleniyor çünkü yol pistir. Köylüler kendini ifade edemedii için kimse onlar takmyor. Yetkililere ne söylesem de botur. Bugün, yarn. deyip, erteleyecekler. Söyleyecek baka bir ey yok. nsanlarmz zorluk çekiyor ama yardm eden yok. Biz, buralarn bir an önce yaplmasn istiyoruz. Yaplmasa durumumuz çok kötüdür.

Ana Sayfaya Git