Zerzevan Kalesi’ne turist akını

Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde bulunan ve yapılan arkeolojik bulgularla dikkatleri üzerine çeken Zerzevan Kalesi, turist akınına uğruyor.

Haberler 11.04.2019 - 10:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

UNESCO Dünya Kültür Miras Listesinde yer alan tarihi surlar ile Hevsel Bahçeleri, slam aleminin 5. Harem-i erifi olarak kabul edilen Ulu Cami, çkale Müze Kompleksi, peygamber makamlar, türbeleri ile zengin tarihi ve kültürel potansiyeli bünyesinde barndran Diyarbakr, Zerzevan Kalesi ile de turistlerin karsna çkyor.

TURST AKINI VAR

çnar ilçesine 13 kilometre uzaklkta bulunan ve 60 dönümlük geni bir alan kaplayan Zerzevan Kalesinde yaplan kaz çalmalarnda elde edilen buluntularla kalenin geçmiinin milattan sonra 3. yüzyla kadar uzand tespit edildi. Roma mparatorluunun snr garnizonu olan ve stratejik öneme sahip olan kale, yaplan kazlarda ortaya çkarlan ve gizemli bir dinin mensuplar tarafndan kullanlan Mithras tapna ile birlikte adn dünyaya duyurdu.

Ulamn rahatlkla saland Zerzevan Kalesi, son günlerde ziyaretçilerin aknna urad. Kale içerisinde yüzlerce yl öncesine gitmek isteyen ziyaretçiler, rehber eliinde gezdikleri Zerzevan Kalesinde bol bol hatra fotoraf çektirdi.

Zerzevan Kalesinde ziyaretçi saysnn yl içerisinde 600 bini bulmas hedefleniyor.

Ana Sayfaya Git