(VİDEO) "Doping Teknoloji Tırı"

"Doping Teknoloji Tırı" Türkiye turunda binlerce çocuğu bilim ve teknolojiyle buluşturdu.

(VİDEO)

Eğitim sektöründe akademik ve teknolojik anlamda inovatif AR-GE çalışmalarına ağırlık veren Doping Hafıza, Türkiye'nin dört bir yanındaki çocuklara ulaşabilmek ve yarının gençlerine bilimsel ve teknolojik ufuklar açmak amacıyla "Doping Teknoloji Tırı" projesini hayata geçirdi.

Çocukları teknolojiyle tanıştırmak, teknolojinin ulaşabileceği noktaları göstermek amacıyla 10 Ekim 2021'de Adıyaman'dan yola çıkan "Doping Teknoloji Tırı" il il, ilçe ilçe gezerek, VR gözlüklerden dronlara, İHA konsolundan 3D yazıcılara, Tesla bobininden rüzgar türbinine kadar pek çok teknolojik aleti çocukların kullanımına sundu.

Uzun soluklu yolculuğunu sürdüren teknoloji tırının bir adresi de Diyarbakır oldu. Merkez Kayapınar ilçesindeki Millet İlkokulu bahçesinde konuşlandırılan tırda çocuklar uzmanlar eşliğinde teknolojik gelişmelerle ilgili bilgilendirildi. Robotik yazılım süreçlerinden 3D yazıcı için nasıl modelleme yapılacağına dair her inovatif süreci deneyimleyebilme fırsatı bulan çocuklar keyifli zaman geçirdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz