“Yakışıyor mu?” tepkisi temizletti

Piknikçilerin Dicle Nehri çevresine bıraktıkları atıkların “yakışıyor mu” haber ve tepkisi üzerine Belediye ekipleri tarafından çöpler toplatıldı.

“Yakışıyor mu?” tepkisi temizletti

Piknikçiler tarafından bırakılan atıklar nedeniyle çöplüğe dönen Dicle Nehri çevresine ilişkin “yakışıyor mu” haber ve yorumları üzerine harekete geçen Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından, söz konusu bölgede temizlik çalışması başlattı.

Piknikçilerin uğrak yerlerinden Dicle Nehri çevresindeki yeşil alanlar, atıklarla çöplüğe döndü. Nehir kıyısı ve köprü çevresinde piknik yapanların bıraktığı atıklar, insan ve hayvan sağlığını etkilemeye başladı.”Yakışıyor mu” başlığı altında verilen haber ve yorumlar üzerine Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ekipleri, alanda temizlik çalışması başlattı.

ÇEVRE TEMİZLİĞİ

Ekipler, araçlarla Dicle Nehri etrafına gelişigüzel bırakılan çöpleri toplayarak doğal yapının zarar görmesini engellemiş oldu. Vatandaşların piknik yaparken doğal flora ve faunanın korunması için atıkların poşetlenerek çöp konteynırları ve kovalarına bırakılması gerektiğini vurgulan Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, temiz bir çevre için herkesin sorumluluğunu yerine getirmesini istedi.

RİSKLİ BÖLGELER

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Mezopotamya Mahallesi’ndeki boş alana bırakılan hafriyat ve yağmur suları nedeniyle oluşan gölet için de çalışma yürüttü. Özellikle çocuklar için risk oluşturabilecek su birikintisini iş makinesiyle ortadan kaldıran ekipler, inşaat hafriyatlarını da döküm sahasına nakletti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler