Êzidi temsilcilerinden Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne ziyaret

Şengal’den DAİŞ’in saldırıları sonucu topraklarından göç etmek zorunda bırakılan Êzidilerin yaşam koşullarını yerinde görmek için Diyarbakır’a gelen Êzidi Federasyonu üyeleri ve işverenlerinin yer aldığı heyet, Eş Başkanlar Gültan Kışanak ve Fırat Anlı’yı ziyaret etti.

Êzidi temsilcilerinden Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne ziyaret

Şengal’den DAİŞ’in saldırıları sonucu topraklarından göç etmek zorunda bırakılan Êzidilerin bölgedeki durumunu yerinde incelemek için Diyarbakır’a gelen Êzidi Federasyonu üyeleri ve işverenlerin de aralarında bulunduğu heyet, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı’yı makamında ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Êzidi Kürt İşveren Salih Cete, DAİŞ’in zulmünden dolayı topraklarını terk etmek zorunda kalan Êzidi Kürtleri ziyaret edip, onlara moral vermek ve genel seçimleri izlemek için kentte bulunduklarını belirterek, bölgede bulunan Kürt Êzidiler ile görüşmeye çalışacaklarını söyledi. Yaptıkları çalışmalara ilişkin bilgi veren Şex Hüseyin ise, uzun yıllardır Avrupa’da yaşadıklarını ama tüm yürekleri ve kalplerinin bu topraklar için attığını ifade etti.

Ortadoğu’da birçok kimlik büyük eziyetler yaşıyor

Eş Başkan Gültan Kışanak ise, Ortadoğu’da birçok kimliğin büyük eziyetler yaşadığını hatırlatarak, Êzidi kimliğinin ise büyük katliamlardan geçerek bugüne geldiğini ifade etti. Êzidi temsilcilerine, bu inancı ve kimliği yaşatarak bugüne kadar getirdikleri için teşekkür eden Kışanak, hafta sonu yapılacak seçimin bütün inanç ve kimliklerin ortak zaferi olacağını dile getirdi.

Saldırılar Kürtleri derinden sarstı

Eş Başkanımız Fırat Anlı da, 3 Ağustos’ta Şengal’de Kürt Êzidilere yapılan saldırıların tüm Kürtleri derinden sarstığını belirterek, Êzidi toplumunun 74 seferdir katliama maruz kaldığını hatırlattı. Şengal saldırıların ardından çetelerin yüzlerini Kobanê’ye çevirdiğini ve orda da saldırıların başladığını hatırlatan Anlı, bu saldırılarda büyük bedeller ödediklerini ve hala yaralarını sarmaya çalıştıklarını vurguladı. Bu saldırıların diğer taraftan Kürtlerin birliğini sağladığını bir taraftan da halkları birbirlerine yakınlaştırdığına işaret eden Anlı, özellikle Şengal saldırılarında tüm inançların Êzidilerin yanında yer aldığının altını çizdi. Kobanê’de DAİŞ çetelerine karşı verilen mücadeleye dikkat çeken Anlı, bu direnişin, başarının tüm halklar için yeni bir dünyanın olabileceğini gösterdiğini ve yeni bir tarihin yazıldığını sözlerine ekledi.

Seçimler halklar için önemli

Gelecek hafta yapılacak genel seçimlerin halklar açısında önemli olduğunu kaydeden Anlı, HDP’nin yarattığı heyecanın tüm Türkiye’yi sarmaladığını söyledi. Artık herkesin bazı şeylerin farkına vardığını kaydeden Anlı, “Bugün Türkiye halkları AKP ve Erdoğan’ın siyasetini çok iyi biliyor.  DAİŞ çetelerine kimin destek verdiğini de çok iyi biliyor. Bu yüzden 7 Haziran sadece bir seçim olarak algılanmamalıdır. Suni, Alevi, Êzidi, Ermeni, Süryani, Kürt, Türk ve Arap, umarım hep birlikte başaracağız” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler