1 Milyarlık Yatırım!

Erdoğan'ın "sürpriz" Diyarbakır ve Batman çıkarmasında, 1 milyar yatırım bedelli 377 projenin açılışı yapacak. İstasyon meydanındaki mitingte halka seslenecek olan Erdoğan'ın Kürt sorununa yönelik nasıl bir söylemde bulunacağı ise merak konusu.

1 Milyarlık Yatırım!

Parti dahil, İl Valiliği ve kamu kuruluşları hummalı bir çalışma içerisinde olurken, İstasyon meydanında saat 17.30'da toplu açılış gerçekleştirip, halka seslenecek.

Diyarbakır'da 223 projenin toplam yatırım bedeli 640 milyon lira olurken, Batman'da ise 154 projenin 293 milyon lira kaynak harcandığı ifade edildi.

Öte yandan, Diyarbakır Valisi Aksoy: "Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından bölgemizin ve ülkemizin kalkınması adına gerçekleştirilen önemli yatırımlar hizmete açılacak" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır ve Batman'da gerçekleştirilen yatırımların toplu açılışını yapacak.

Cumhurbaşkanı olarak ilk kez 2 Mayıs'ta Diyarbakır ve Batman'ı ziyaret edecek olan Erdoğan, Diyarbakır'da toplam yatırım bedeli 640 milyon lira olan 223, Batman'da da 293 milyon lira kaynakla gerçekleştirilen 154 projeyi törenle hizmete açacak.

Erdoğan'ın Diyarbakır ve Batman ziyaretine ilişkin hazırlıklar tamamlanırken, reklam panolarına afişler asıldı, vatandaşlar toplu açılış törenine davet edildi.

Toplu açılış tesisleri

İki ilde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gümrük Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Kültür Turizm Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, TOKİ ve Vakıflar Genel Müdürlüğünce son dönemde gerçekleştirilen yatırımların toplu açılışı yapılacak.

Diyarbakır'da 223 tesis

Bu kapsamda, Diyarbakır'da konut, ticaret merkezi, altyapı çalışmaları, türbe ve tarihi camilerin restorasyonu, bin 64 derslikten oluşan 14 lise, 57 ilk ve ortaokul, 6 anaokulu, 200 kişilik pansiyon, 260 yatak kapasiteli öğretmenevi ve spor salonu yapıldı.

Tarım ve hayvancılık alanında 95 proje hayata geçirilirken, Sosyal Güvenlik Kurumu hizmet binaları, spor salonları ve futbol sahaları, hükümet konakları, erozyon ve taşkın koruma yatırımları, yeni hastaneler, aile sağlık merkezleri ile Dicle Üniversitesi Acil Yardım ve Yoğun Bakım Ünitesi, Diyarbakır ve Bismil Meslek Yüksekokulu tamamlandı.

Eğil-Dicle yolu tamamlanırken, sanayi sitelerinin altyapıları iyileştirildi, kent merkezi ve bazı ilçelerde enerji iletim hatları ve güç trafoları yenilendi, ilave güç trafoları yapıldı. İpekyolu Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü Kompleksi de vatandaşların hizmetine sunuldu. İçkale bölgesi müze kompleksi haline getirilirken, Ziya Gökalp Yazma Eserler Kütüphanesi de restore edildi.

Büyük bir heyecan var

Vali Hüseyin Aksoy, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2 Mayıs Cumartesi günü Diyarbakır'a geleceğini, bu ziyaretin Cumhurbaşkanı seçildikten sonraki ilk ziyaret olacağını belirtti. "Diyarbakır eğitimden sağlığa, kültürden turizme, hayvancılıktan tarıma, gençlik merkezlerinden spor tesislerine, sulama tesislerinden, kültürel eserlerin restorasyonu ve sosyal konutlara kadar çok sayıda alanda çok ciddi yatırımların gerçekleştirildiği bir il" diyen Vali Aksoy, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretinde yatırım tutarı 640 milyon lira olan 223 tesisin toplu açılışının yapılacağını kaydetti.

Yıllar önce tamamlanan

Aksoy, tesislerin önceki yıllarda başlayan ve tamamlanan yatırımlardan oluştuğunu aktardı. Aksoy, şöyle devam etti: "Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından bölgemizin ve ülkemizin kalkınması adına gerçekleştirilen önemli yatırımlar hizmete açılacak. Diyarbakırlılar Sayın Cumhurbaşkanımızı büyük bir heyecanla bekliyor. Bilbordlarda da açılış töreni ve gerçekleştirilecek ziyaretle ilgili duyuru yaptık. Diyarbakır halkını İstasyon Meydanı'nda gerçekleştirilecek olan toplu açılış törenine bekliyoruz."

Batman'daki hazırlıklar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyareti öncesinde Batman'da da hazırlıklar tamamlandı. İlde yatırım bedeli 293 milyon lira olan 154 proje Adalet Caddesinde gerçekleştirilen törenle hizmete açılacak. Cumhurbaşkanının halka hitap edeceği ve yatırımların açılışını gerçekleştireceği ziyarete ilişkin kentin işlek caddelerindeki bilboardlara afişler asıldı.

İl Emniyet Müdürü Necati Denizci, beraberindeki şube müdürleri ile törenin yapılacağı Adalet Caddesi'nde incelemelerde bulundu.

Kaynak: Diyarbakır Söz