100 bin kişi gezdi

Tüm Fuarcılık Yapım AŞ (TÜYAP) ve Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliğiyle düzenlenen Diyarbakır 3. Kitap Fuarı'nı 98 bin kişi ziyaret etti.

100 bin kişi gezdi

Tüm Fuarcılık Yapım AŞ Temsilcisi Gözde Baştımar yaptığı açıklamada, geçen hafta 135 yayınevinin katılımıyla açılışı yapılan kitap fuarına, Diyarbakır'ın yanı sıra Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki yerleşim birimlerinden de vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.

Geniş konu yelpazesi içinde konferans, söyleşi, panel ve şiir dinletisi gibi 44 kültür etkinliğinin gerçekleştirildiği fuarda, ayrıca 300 yazarın imza gününde okurlarıyla buluşma imkanı bulduğunu dile getiren Baştımar, kitap fuarını toplam 98 bin kişinin gezdiğini kaydetti.

FUAR KİTABINA İLGİ

Aralarında Can Dündar ve Murathan Mungan'ın da bulunduğu yazarların söyleşilerine okuyucuların büyük ilgi gösterdiğini dile getiren Baştımar, "Birinci kitap fuarını 88 bin kişi, geçen yılki ikinci kitap fuarını kitabını yaklaşık 100 bin kişi ziyaret etmişti. Kitap fuarına gösterilen yoğun ilgiden son derece memnunuz. Diyarbakır artık fuar kenti oldu. Diyarbakır'daki sosyal ve kültürel aktivitelerde de fuarlarımız sayesinde büyük artış olurken, bu etkinliklerimiz aynı zamanda Diyarbakır'ın tanıtımına ve turizmine de büyük katkı sunuyor" dedi.

100 BİN KİŞİ GEZDİ

Baştımar, "Bir Fotoğraf Camı Sergisi"nde, 41 yıllık kısa yaşamına çok sayıda eser ve tercüme sığdıran, Türkiye'nin farklı yerlerinde öğretmenlik yaparken öğrencileri üzerinde derin izler bırakan, Ankara Devlet Konservatuvarının kuruluşunda ve ilk öğrencilerinin yetişmesinde büyük emeği olan Sabahattin Ali'nin fotoğraflarının da fuarda sergilendiğini anımsatarak, ayrıca Fransa'dan dinler tarihi uzmanı Sebastien de Courtois ile İsveç Yazarlar Birliği, Uluslararası PEN ve Fransa Yazarlar Örgütü üyesi Fawaz Husen'in de söyleşide okuyucularla bir araya geldiğini bildirdi.

Küratörlüğünü Birzamanlar Yayıncılıktan Osman Köker'in yaptığı "Eski Diyarbakır'da Kültürel Çeşitlilik" sergisinin de fuarda açıldığını belirten Baştımar, çoğunluğu 20. yüzyıl başına ait 200'den fazla sergilenen fotoğraf aracılığıyla Diyarbakır'daki Ermeni, Süryani, Keldani, Rum, Yahudi ve Yezidi gibi toplulukların yaşantılarının anlatıldığını sözlerine ekledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz