110 PKK'lı öldürüldü!

Şırnak’ın Cizre ve Silopi, Diyarbakır'ın Sur ve Mardin'in Dargeçit ilçelerinde hendeklerin kapatılması amacıyla başlatılan operasyonlarda 4 gün içinde 102 PKK'lı ölü ele geçirildi.

110 PKK'lı öldürüldü!

Güneydoğu'da sokağa çıkma yasağı ilan edilen yerlerde örgüte yönelik askeri birlikler ile jandarma ve polisin ortak operasyonları koordineli şekilde devam ediyor.

Güvenlik kaynaklarından verilen bilgilere göre, Şırnak'ın Cizre İlçesi'ndeki operasyonlarda 70, Silopi İlçesi'nde 6 PKK'lı  ölü ele geçirildi. Çatışmalarda Cizre'de 7'si yaralı olmak üzere 8 militan dayakalandı.

Güvenlik kaynakları Diyarbakır'ın merkez Sur İlçesi'ndeki operasyonlarda 16, Mardin'in Dargeçit İlçesi'ndeki operasyonlarda da 10 PKK'lının ölü ele geçtiğini belirtti. Böylece bölgedeki operasyonlarda 4 gün içinde 102'si ölü olmak üzere 110 örgüt üyesi etkisiz hale getirildi.

BİR NUMARA BÖLGEDE

Genelkurmay Başkanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığından Anadolu Ajansına yapılan açıklamada, PKK'ya yönelik yönelik operasyonlara ilişkin bilgi verildi.  Meskun mahallerde yuvalanan örgüt mensuplarını etkisiz hale getirerek kamu düzeni ve güvenliğini tesis etmek, sivil halkın normal yaşam şartlarına geçişini sağlamak amacıyla 15 Aralık'ta tüm güvenlik güçlerinin katılımıyla müşterek bir harekatın başlatıldığı anımsatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

OPERASYONLARI YÖNLENDİRDİ

 "Harekatı yerinde incelemek üzere Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar beraberinde kuvvet komutanları ve Jandarma Genel Komutanı, Cizre ve Silopi ilçelerinde operasyon icra eden güvenlik güçlerine denetlemede bulunmaktadır. Operasyon icrası esnasında öncelik, güvenlik güçlerimizin ve bölgede yaşayan sivil halkın can güvenliğinin sağlanmasıdır. Bölgede yürütülen operasyonlar, Türk Silahlı Kuvvetleri, jandarma ve emniyet mensuplarımızın büyük kahramanlık ve fedakarlık içeren gayretleriyle kamu güvenliği tesis edilinceye kadar azim ve kararlılıkla sürdürülecektir."

Kaynak: Diyarbakır Söz