Görüş Bildir

120 bin liralık makam aracına 123 liralık haciz nedeni ile el konuldu

Diyarbakır’ın Bağlar İlçe Belediyesi’nden emekli olan bir çalışan, çeşitli alacaklarından dolayı kuruma dava açtı. Belediye, çalışanın kazandığı davaların ardından ödemeleri gerçekleştirdi

120 bin liralık makam aracına 123 liralık haciz nedeni ile el konuldu

Avukatlık ücretini de yatıran Bağlar Belediyesi, bedelin faizi olan 123 lirayı, kendilerine tebliğ edilmediği için ödemedi. Avukat, 123 liralık faiz bedeli için belediye başkanının 120 bin lira değerindeki makam aracına haciz koydurup çektirdi

Diyarbakır’ın Bağlar İlçe Belediyesi’nde çalışan bir kişi, emekli olduktan sonra çeşitli alacaklarını tahsil etmek için belediye aleyhine dava açtı. Belediye, çalışanın kazandığı davaların ödemelerini gerçekleştirirken, kendilerine tebliğ edilmeyen avukatlık ücretinin faizini ödemedi. 123 liralık faiz tutarı için belediye başkanının 120 bin liralık makam aracına haciz konuldu.

Bağlar İlçe Belediyesi’nde çalışan bir kişi, geçtiğimiz aylarda emekli oldu. Emekli olmasının ardından belediye aleyhine dava çalışan ve avukatına, 21 temmuz tarihinde ödemeleri gerçekleştirildi. Avukatlık ücretinin faiz bedelini kendilerine ulaşmayan tebliğ nedeni ile ödemeyen belediye, büyük bir şokla karşılaştı. Belediye başkanının 120 bin liralık makam aracına, avukatlık ücretinin 123 liralık faizinin ödenmediği gerekçesiyle haciz konuldu.

“123 liralık hacizden dolayı el konuldu”

 Bağlar Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü’nde görevli Mehmet Akın, daha önce kurumlarında çalışan bir personelin, emekli olduktan sonra mahkemeye başvurduğunu, mahkeme sonucu kendisine ödemeleri gereken bir miktarın ortaya çıktığını söyledi. Paranın çalışana ödendiğini belirten Akın, ek olarak 2 bin 147 liralık avukatlık ücretinin de ödenmesi gerektiğinin kendilerine tebliğ edildiğini ifade etti. 28 Haziran'da icra tarafından kendilerine tebliğ geldiğini, 21 temmuz tarihinde bu tebligata dayanarak, icranın talep ettiği avukatlık ücretini yatırdıklarını aktaran Akın, “İcralarda şöyle bir durum var, sana gelen tebligat üzerinden parayı yatırırsın, farklı örneklerimiz de var bununla ilgili, ardından bir hesap cetveli gelir. Yani gecikmeden dolayı, 28 Haziran'da bize gelen tebligat ve bizim 21 Temmuz'da ödememizden kaynaklı, aradaki boşluktan dolayı küçük bir faiz oranı var. Bunu istesen de o anda icraya veremiyorsun. Daha sonra hesap defteri diye bir liste çıkarıp senden bunu tekrar talep ediyor. Biz 21 Temmuz'da avukat hanımın parasını yatırmamıza rağmen 25 Temmuz pazartesi günü saat 16.50’de araç hakkında icra ihbarlı olduğunu ve aracı çekeceklerini belirttiler. Biz de görevlilere durumu izah ettik, evrakları, belgeleri gösterdik buna rağmen maalesef aracı çekeceklerini söylediler. Normalde alınan araç, götürülüp yedi emine bırakılıyor.

Devletin kendi kurumuna hacizi

Devletin kendi kurumu, devletin kendi aracı, buradaki herhangi bir memura yedi emin olarak zimmetlenebilirdi. Araç parkınızdan kaldırılmamak koşulu ile size yedi emin olarak veriyorum siz bu aracın icrasını kaldırırsanız zaten problem olmadan kullanabilirsiniz denilebilirdi. Aracımızı bu şekilde çektiler, avukat hanımın 123 liralık icraya ödememiz gereken paranın farkından kaynaklı böylesi bir uygulamaya gitti. 123 lira gibi bir rakam için belediye başkanının makam aracını çekmek esef verici. Herhangi bir sıkıntı çıkmasın diye aracı kendimiz götürüp teslim ettik. 120 bin liralık araca 123 liralık hacizden dolayı el konuldu. Faiz ücretini yatırdıktan sonra aracımızı geri aldık” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi