18 Camii'de ibadet yok!

DİYARBAKIR İl Müftüsü Burhan İşliyen, sokağa çıkma yasağı bulunan Sur İlçesi'nde çıkan çatışmalar nedeniyle 18 camide ibadet yapılamadığını anlatırken, "Bölgede oteller, esnaf, okullar etkilendiği gibi elbette mabetler, camiler de etkinlenmekte. Şu an bölgede 18 camide ibadet edememekteyiz" dedi.

18 Camii'de ibadet yok!

Diyarbakır Müftüsü Burhan İşliyen, bu gece idrak edilecek olan Mevlid Kandili nedeniyle düzenlediği basın toplantısında, gazetecileren sokağa çıkma yasağı bulunan ve çatışmaların sürdüğü Sur İlçesi'ndeki son durumla ilgili sorularını yanıtladı.

18 CAMİ İBADETE KAPALI

Mütfü İşliyen, bir takım insanların ellerine silah almak suretiyle güvenliği ve asayişi tehdit eder bir duruma geldiğini belirterek, şunları söyledi: "Sıkınıtıların temelini iyi ortaya koymak gerekir. Bir takım insanlar ellerine silah almak suretiyle güvenliği, asayişi tehdit eder duruma gelmişler. Haliyle devlet organları, devlet yetkilileri de bu sorunu bertaraf etmek için vazifelerini, gerekenleri yapmakta, yapmaya çaba göstermektedirler. Bölgede oteller, esnaf, okullar etkilendiği gibi elbette mabetler, camiler de etkinlenmekte. Şu an bölgede 18 camide ibadet edememekteyiz.

ULU CAMİ DE TEHDİT ALTINDA

Büyük bir hüzünle söylemek isterim ki biz Diyarbakır'ın alışık olduğu şekilde, gelenek haline geldiği şekliyle bütün bu mübarek gece ve günlerin programları Diyarbakır'ın fethinin sembolü olan ve ülkemizde hatta İslam dünyasındaki en eski mescitlerden, camilerden bir tane olma ünvanın taşıyan Ulu Camii'de Mevlit Kandili programını yapmamız gerekirken, bu sıkıntılardan dolayı başka bir camimizde programımızı icra edeceğiz. Dolasıyla bu bile bizi hüzne boğmaya, hakikatten endişelenmeye, sevk etmesi gereken bir hadisedir.

VAHİM BİR YANLIŞLIK VAR

Diyarbakır; bölgede yaşayan her bir insanın yüzyıllardan beri huzurla ibadet edilen bölgede, bu yanlışın içerisinden bir an önce çıkması, vazgeçmesi, insanımızın işinin başına, öğrencimizin okula, cemaatimizin camisine gidebilmesi için bir an önce şiddet ve terörden vazgeçmesi gerekmektedir. Bu mübarek gecede cenabı hakkın bütün insanlarımıza akıl, izan, irfan ve ihsan vermesini de niyaz ediyorum."

Kaynak: Diyarbakır Söz