Görüş Bildir

180 bini kalbine 'Kur'an-ı yaz'dı!

Diyanet İşleri Başkanlığınca "Bu yaz, Kur'an-ı gönlüne yaz" temasıyla düzenlenen Kur'an kurslarına bu yıl Diyarbakır'da katılan çocukların sayısı geçen seneye göre 3 kat artarak 180 bin 18'e ulaştı

180 bini kalbine 'Kur'an-ı yaz'dı!

Diyanet İşleri Başkanlığınca "Bu yaz, Kur'an-ı gönlüne yaz" temasıyla düzenlenen Kur'an kurslarına bu yıl Diyarbakır'da 180 bini aşkın çocuk katıldı.

Yaz tatilini Kur'an-ı Kerim öğrenerek geçirmek isteyen çocukların sayısı geçen yılın üç katına ulaşırken, çocuklar Kur'an'ı gönüllerine nakşetmenin mutluluğunu yaşadı.

"HAMDOLSUN GEÇEN YILIN ÜÇ KATINA ULAŞMIŞ DURUMDAYIZ"

Diyarbakır Müftüsü Burhan İşliyen bu yaz Kur'an kurslarına çocukların ilgi gösterdiğini söyledi.

Kursların başarıyla tamamlandığını ifade eden İşliyen, yaz Kur'an kurslarının kapanmış olmasının, arzu eden çocuklara camilerde Kur'an kursu eğitimi verilmeyeceği anlamına gelmediğini belirtti.

İşliyen, her camide talep eden çocuklara hocalar tarafından Kur'an-ı Kerim ve dini bilgiler konusunda yardımcı olmaya devam edeceklerini dile getirerek, şu değerlendirmede bulundu:

"Geçen yıl bölgenin olağanüstü şartlarından kaynaklı olarak kurslarımızda beklediğimiz sayıya ulaşamamıştık. Bu sene hamdolsun geçen yılın üç katına ulaşmış durumdayız. Geçen yıl 57 bin 200, bu yıl ise 180 bin 18 öğrencimiz cami ve Kur'an kurslarımızda bin 200 öğreticimizin rehberliğinde Kur'an-ı Kerim ve dini bilgi eğitimi aldı."

İşliyen, ailelere 2016-2017 eğitim-öğretim döneminde de çocuklarının ellerinden tutup camilere getirmeleri tavsiyesinde bulundu.

"ÇOCUKLARIMIZ CAMİLERİMİZE GELSİNLER"

İşliyen, çocuklara bundan sonra da zamanlarının bir bölümünü camide geçirmelerini önererek, çocukların cami ile irtibatlarının kopmaması gerektiğini vurguladı.

Son bir kaç yıldır okullarda "Kur'anı Kerim", "Peygamber Efendimizin hayatı", "Temel dini bilgiler" ve "Arapça" gibi derslerin seçmeli verilmesinin sevindirici olduğuna işaret eden İşliyen, şöyle devam etti:

"Camiler bu toplumda hala en güçlü bir şekilde sevginin ve kardeşliğin merkezidir. İlmin, irfanın merkezidir. FETÖ çerçevesinde yaşamış olduğumuz acı tecrübeden de öğreniyoruz ki dinin en güzel öğrenildiği yerler herkese açık olan, şeffaf ve denetlenebilen camilerdir. Çocuklarımız haftada birkaç saat de olsa yaz boyunca öğrendiklerini unutmamak ve öğrendiği bilgileri pekiştirmek için camilerimize gelsinler."

"İNSANLARIMIZ TERÖR ÖRGÜTLERİNE 'DUR' DEDİ"

Bölgede çocuklara Kur'an eğitiminin verilmeye devam edeceğini vurgulayan İşliyen, terör örgütlerine tepki göstererek, şöyle dedi:

"Terör örgütlerinin adı ne olursa olsun ister PKK ister DAEŞ ister FETÖ, son aylarda vahşi yüzlerini görmüş olduğumuz terör örgütlerinin hedefi ortaktır, aynıdır. Amaçları kargaşa çıkarmak, insanların mutluluğuna kastetmek, kardeşlik, birlik ve beraberlik ortamını ortadan kaldırmak, kirli emellerini gerçekleştirmektir. Hamdolsun 15 Temmuz'da da gördük. Sokakları, caddeleri dolduran, camilerin önüne koşan, sabah ve yatsı namazlarını meydanlarda kılan insanlarımız hep birlikte başta FETÖ olmak üzere terör örgütlerine 'Dur' dedi."

Terör saldırılarına karşı kardeşlik ortamını muhafaza etmek için gayret gösterilmesini isteyen İşliyen, halkın 15 Temmuz'da gösterdiği iradeyi bölgede ve ülkede yaşanan tüm terör olaylarına karşı da göstermesi gerektiğini aktardı.

İşliyen, "Maksadımızı, söylemek istediğimizi öldürerek göstermek kadar ilkel, çağ dışı ve vahşi başka bir yöntem olmasa gerek. Bu konuda hepimize görev düşüyor. Hep beraber sesimizi kardeşlik, dayanışma ve birlikte yaşam adına daha da yükselteceğiz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi