2 milyon dolarlık!

Diyarbakır’da 2 milyon dolar karşılığında Arapça mühür bulunan timsah derisi ile tunç tablet satmak isteyen 4 şüpheli gözaltına alındı.

2 milyon dolarlık!

Yılmaz YAŞA

DİYARBAKIR(SÖZ)-Diyarbakır’da 2 milyon dolar karşılığında Roma dönemine ait olduğu değerlendirilen ve üzerinde Arapça mühür bulunan timsah derisi ile tunç tableti satmaya çalışan 4 şüpheli, jandarma ekiplerinin düzenlediği operasyonla yakalandı.

2 MİLYON DOLAR KARŞILIĞINDA

İl Jandarma Komutanlığınca yapılan istihbarı çalışmalar sonucu, merkez Bağlar ilçesinde ikamet eden şahısların, ellerinde bulundurdukları çeşitli eski eserleri 2 milyon dolar karşılığında satmak için müşteri aradıkları yönünde bilgi elde edildi.

MÜHÜR BULUNAN TİMSAH DERİSİ                  

4 şüpheli, ilçenin Alankoz Mahallesi'nde tarihi eserleri satmaya çalıştıkları sırada suçüstü yakalandı. Şüphelilerin üzerlerinde ve araçlarında yapılan aramada, arka kısmında Arapça mühür bulunan timsah derisi ile Roma dönemine ait olduğu değerlendirilen tunç tablet bulundu.

Ele geçirilen tarihi eserler muhafaza altına alınarak Müze Müdürlüğüne teslim edildi. Gözaltına alınan şüphelilerin jandarmadaki işlemleri sürüyor.

BİTLİS'TEKİ TARİHİ ESERLER

Öte yandan, Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde düzenlenen tarihi eser kaçakçılığı operasyonunda 3 kişi gözaltına alındı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, İl Jandarma Komutanlığı ve Adilcevaz Jandarma Komutanlığı ekiplerince yürütülen çalışmalar sonucu dün Yolçatı köyü mevkisinde 2 araç durduruldu.

Aramada, araçlardan birinin bagajında, tarihi eser olduğu değerlendirilen 7 obje ve bir yüzük ele geçirildi. Gözaltına alınan 3 şüpheli hakkında adli tahkikat başlatıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler