2 ton esrar

Güven, geçen ay 2 ton ve bu ayda toplam 2 ton esrar maddesi yakaladıklarını söyledi.

2 ton esrar

DİYARBAKIR - Diyarbakır Emniyet Müdürü Recep Güven, geçen ay 2 ton ve bu ayda toplam 2 ton esrar maddesi yakaladıklarını söyledi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde ele geçirilen uyuşturucu maddesini basın mensuplarına gösteren Güven, burada yaptığı açıklamada, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Narkotik Suçlar Büro Amirliği görevlilerince 25 Şubat - 02 Mart tarihlerinde Diyarbakır'da 4 ayrı operasyon düzenlendiğini belirtti.

İKİ AYLIK BİLANÇO

Ekiplerin azim ve kararlılıkla mücadelelerinin sürdürdüğünü ve yapılan çalışmalar kapsamında 3 ayrı araç yakalandığını ifade eden Güven, şöyle dedi:

''3 araçta toplam 393 kilo 600 gram kubar esrar maddesi ele geçirilmiştir. İlimiz dahilinde uyuşturucu madde kullanan şahıslara uyuşturucu madde satan sokak satıcılarına yönelik olarak yapılan çalışmalar kapsamında da, Hasırlı Mahallesi'nde bulunan bir evde yapılan aramada, 54 adet fişek halinde 1 kilogram satışa hazır esrar, 11 kilo 100 gram kubar esrar, 400 gram toz esrar olmak üzere toplam 406 kilo 100 gram esrar, iki ayrı adli olayda kullanıldığı tespit edilen 1 adet kaleşnikof marka uzun namlulu silah, 50 adet kaleşnikof mermisi ele geçirilmiştir. Olaylarla ilgili adli makamlara sevk edilen 4 şüpheli mahkemece tutuklanmış, 2 şüpheli ise firar olarak aranmaktadır.''

DERBİ MAÇLAR SIRASINDA

Gazetecilerin, uyuşturucu kaçakçılarının derbi maçlar sırasında bu tür organizasyonları yaptıklarını sorması üzerinde Güven, ''Organize suçun anlamı bu, organize ediliyor her şart değerlendiriliyor. Polisin zaaf gösterebileceği zamanları kaçakçılık için kullanıyorlar. Ama arkadaşlarımız 24 saat kesintisiz çalışıyorlar. Geçen ay 2 ton bu ay da toplam 2 ton esrar maddesi yakalamış olduk. Fişek tabir edilen uyuşturucular da Diyarbakır sokaklarını kirletmek üzere hazırlanmış malzemeler. Sokak satıcıları olarak net bir rakam yok'' diye yanıtladı.

Bir gazetecinin çözüm sürecinde uyuşturucu ekimi ve sevk idaresi yapan örgüt mensuplarının uyup uymadığı sorusu üzerine de, Güven, ''Hiçbir şekilde etkilenmedik. Ne eylemlerle ne uyuşturucu ticaretinde herhangi bir etkisi olmadı'' dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz