20 gündür karanlıkta ve susuzlar

Kaçak elektrik ve borç nedeniyle DEDAŞ, Dicle ilçesine bağlı Gündüz Köyünü elektriğini kesti. Köy 20 gündür karanlıkta, elektrik olmadığı içinde, içme suyu yok.

 20 gündür karanlıkta ve susuzlar

Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (DEDAŞ) Dicle ilçesine bağlı 80 haneli Gündüz Köyü'nün elektriğini 17 Kasım'da kesti. Kaçak elektrik kullanıldığı tespit edildiği ve borçlarının bulunması nedeniyle trafo sokulup, şalter indirilen köyde, olmadığı için köy sakinleri susuz kaldı. 20 gündür elektrikleri ve susuz kalan köy sakinleri mağdur edildiklerini ileri sürerek, çözüm bulunmasını istedi.

YATAĞA BAĞLI HASTALAR VE ÇOCUKLAR VAR

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Diyarbakır Milletvekili Adalet Kaya, Gündüz Köyü'ne giderek incelemelerde bulundu. Elektrik trafosunun söküldüğünü söyleyen Kaya, köyde cihazlara bağlı hastaların ve çocukların yaşadığını idda etti. Kaya,

"Elektrik kesintisinin sebebini bile bilmiyor köylüler. Hiç kimse bu konuyla ilgili herhangi bir açıklama da yapmamış. Borçları yok, kaçak tespiti yok, köye yapılmış herhangi bir bildirim de yok. Köylüler, bir gece trafonun onarılıp takılacağı esnada Diyarbakır’daki kurumdan telefon edilerek engellendiğini ifade ediyor”

dedi.

BU HUKUKSUZLUĞUN SEBEBİ NEDİR?

Yetkililere seslenen Kaya,

"Gündüz mahallesinin elektriği neden kesik? Trafo neden geri getirilmedi ve köylüye neden herhangi bir bilgi verilmedi? Bu hukuksuzluğun sebebi nedir? İnsanlar günlerdir susuz, perişan halde birçok ihlalle uğruyorlar. Dondurucudaki yiyecekleri bozulmuş. Kış için yaptıkları hazırlıklar bozulmuş. Bütün bunların karşısında yetkililerin derhal bir açıklama yapmalı. Bu durumun düzeltilmesiyle ilgili gerekli işlemlerin yapılmasını talep ediyoruz. Biz de yapılması gerekeni yapacağız. Köylülerin yanındayız”

diye konuştu.

PERİŞAN HALDEYİZ, BİR AN ÖNCE ÇÖZÜM İSTİYORUZ

Kaya’nın ardından konuşan köylüler ise şöyle dedi:

"Her evde 6-7 kişiyiz. Engelli çocuklarımız var. Karanlıkta yaşıyoruz. Perişan haldeyiz. Ne yemek yapabiliyoruz ne su bulabiliyoruz. Hiçbir şeyimiz çalışmıyor. Rezil olduk bu kış günlerde. Köy olarak perişan olduk, karanlık ve susuz halde. Bilinçli olarak trafolarımızı götürdüler onarım bahanesiyle. Bir gece getirdiler takmak için geldiler, Diyarbakır elektrik şefi 'takmayın' dedi, takmadan gittiler. 20 günüdür bu haldeyiz. Çaresiz bir şekilde bekliyoruz. Suçumuz nedir onu da bilmiyoruz. Kaçak kullanım yok, borcumuz yok. Hiçbir açıklama da yapılmıyor. Bir an önce çözüm istiyoruz."

Haber: Filiz YAŞA 

Kaynak: Diyarbakır Söz