24 yıla kadar hapsi istendi

Ergani’de muska yapma bahanesiyle kendisine cinsel saldırıda bulunan Yusuf Evran'ı öldüren Zozan Türk ve babası için 18 yıldan 24 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

24 yıla kadar hapsi istendi

Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde ‘Cinci Hoca’ olarak kendini piyasaya tanıtan 46 yaşındaki Yusuf Evran’ın, cinsel saldırıda bulunduğu Zozan Türk tarafından öldürülmesine ilişkin yargılamada savcı, esas hakkındaki mütalaasını sundu.

Ağırlaştırılmış müebbet cezasında haksız tahrik hükümleri gereğince indirim yapılmasını talep eden savcı, Türk’ün 18 yıldan 24 yıla kadar hapsini istedi. Zozan’ın babası Zülkif Türk için ise azmettirme suçundan yine 18 yıldan 24 yıla kadar hapsi ve cezada artırım talep edildi.

Gazeteduvar’ın haberine göre, Zozan Türk’ün annesinin ölümü sonrasında yaşadığı bunalımın üzerine Yusuf Evran tarafından uzun bir süre boyunca cinlerle ve büyülerle korkutularak psikolojisinin iyice bozulduğu belirtilen mütalaada. Evran’ın, Türk’ün hayatına girdiği dönemden itibaren Türk’ün hayatının alt üst olduğu ifade edildi:

“Zozan'ı, ‘Sana üç harfliler musallat olmuş, bu sebeple hayatın kötüye gidiyor’ diyerek manevi cebri altına almaya başladığı, sonraki süreçlerde devamlı olarak 3 harflilerle Zozan'ı korkutmaya devam ettiği, bu şekilde de maktülün, annesini kaybettiği için zaten bir yıkım yaşayan Zozan'ı cinlerle korkutmak suretiyle onun manevi dünyasında tahribat oluşturarak ruhunda derin yaralar açtığı, psikolojisini bozarak manevi yönden etkisi altına aldığı, evlerine geldiğinde Zozan'a sürekli cinsel yönden musallat olduğu, manevi ve duygusal olarak büyük bir boşluğa düşen Zozan'ın sıkıntılı süreci kimseye anlatamayarak kendi içerisinde derin bir şekilde yaşadığı, maktulün üç harflilerle ailesine zarar vereceğinden çekindiği, nihayetinde olaydan 2-3 ay öncesinde maktulün Zozan'ı üzerindeki büyüyü alacağı gerekçesiyle annesinin ikametine götürerek burada zorla tecavüz ettiği…”

'HAKSIZ TAHRİK ALTINDA'

Zozan Türk’ün artık dayanamayarak olayı babasına anlattığını ve Zülkif Türk’ün kızının başına gelenleri kabul edemeyerek kızıyla birlikye Yusuf Evran’ı öldürmeye karar verdiklerini belirten savcı, “Baba Zülkif Türk’ün azmettirmesi sonucunda Zozan'ın, Yusuf Evran’ı haksız tahrik altında tasarlayarak tüfekle ateş ederek öldürmek suretiyle öldürdüğü” yönünde mütalaa verdi.

Ağırlaştırılmış müebbet cezasında haksız tahrik hükümleri gereğince indirim yapılmasını talep eden savcı, Zozan Türk’ün 18 yıldan 24 yıla kadar hapsini, babası Zülkif Türk’ün ise azmettirme suçundan yine 18 yıldan 24 yıla kadar hapsini ve cezada artırım talep etti.

‘TAHLİYE BEKLENTİSİ İÇERİSİNDEYİZ’

Maktulün vefat ettiği yerde Zozan Türk’ün genotipleriyle uyumlu bulgular ve maktulun menisinin bulunduğu peçetenin bulunduğunu belirten Türk ailesinin avukatları Ali Yavuz Aktan ile Mehmet Koyuncu, Zozan Türk’ün de babası gibi tahliye edilmesi gerektiğini, çünkü eylemin vücut bütünlüğüne yönelik cinsel saldırının def’i sırasında meşru müdafaa halinde iken işlendiğini ifade etti. Evran’ın bir din istismarcısı olduğunun hem beyanlarla hem de dosyada bulunan bilgilerle sabit olduğunu belirten Koyuncu, mütalaaya katılmadıklarını söyledi. Zozan Türk’ün ağır tahrik altında bu suçu işlediğini belirten Koyuncu, tahliye talebinde bulundu.

Verilen aranın ardından kararını açıklayan mahkeme başkanı, esas hakkındaki mütalaaya karşı savunma için ek süre ve Zozan Türk’ün tutukluluk halinin devamına karar verdi. Bir sonraki duruşma 12 Ocak 2024’te görülecek.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler