Görüş Bildir

25 milyonluk uyuşturucu

Diyarbakır'da güvenlik güçlerinin gerçekleştirdiği operasyonda piyasa değeri 25 milyon lirayı aşan 1,5 milyon kökten fazla uyuşturucu madde yapımında kullanılan hint kenevirleri imha edildi.

25 milyonluk uyuşturucu

Lice, Kocaköy ve Hazro ilçelerinin 39 köyünde önceki gün başlatılan Bayrak-14 Şehit Jandarma Teğmen Abdülselam Özatak Müşterek Özel Birlik operasyonu sürüyor.

Üç ilçenin dağlık ve ormanlık alanlarında süren operasyonlarda; aralarında üst düzey örgüt yöneticilerin de bulunduğu değerlendirilen örgüt mensuplarını etkisiz hale getirmek, bölgede örgüt mensupları tarafından kullanıldığı değerlendirilen sığınak, barınak, depo alanlarını tahrip etmek ve malzemeleri ele geçirmek, bölgede bulunan yerleşim yerlerinde tespit edilen işbirlikçiler ve aranan şahısları yakalamak, bölücü terör örgütünün finans kaynağı olan yasa dışı uyuşturucu madde ekim alanlarını imha etmek ve imal edilmiş uyuşturucu maddeleri ele geçirmek hedefleniyor.

ZEHİR TARLALARI İHMA EDİLİYOR

Bu kapsamda PKK'lıların kampları ve sığınak olarak kullandıkları mağaralar savaş uçakları ve insansız hava araçlarıyla yerle bir edilirken, daha önceden insansız hava araçlarıyla tespiti yapılan uyuşturucu tarlaları da birer birer imha ediliyor.

Şu ana kadar aralarında kamu arazilerinin de bulunduğu onlarca tarlada binlerce kök hint keneviri sökülerek imha edildi. Resmi olarak yapılan açıklamalarda şu ana kadar 1 milyona yakın hint keneviri bitkisi zehir tarlalarından söküldü ve yakılarak imha edildi.

13 TON UYUŞTURUCU, 25 MİLYON TL

Operasyon bölgesinde ağaçlık, çalılıklar içerisinde ve toprağa gömülü vaziyette yarım tona yakın uyuşturucu esrar ele geçirilirken, yaklaşık olarak 28 dönüm araziye ekili vaziyette, hasat yapıldığı zaman yaklaşık 12.5 ton kubar esrar elde edilebilecek ve 1.5 milyon köke yakın uyuşturucu madde yapımında kullanılan hint keneviri sökülerek imha edildi.

BU PARALAR PKK'YA AKACAKTI

Uzmanlar, bu uyuşturucuların piyasaya sürüldüğünde 25 milyon TL'yi aşan bir maddi çıkar sağlanabildiğini belirtiyor. Bu uyuşturucu paralarının PKK'ya ciddi manada finans sağladığı biliniyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi