27 sahabenin metfun olduğu camiye yoğun ilgi

Sur'da PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu uzun bir süre ibadete kapalı kalan ve terör örgütüne yönelik operasyonun başarıyla tamamlanmasının ardından bir süre önce yeniden ibadete açılan 27 şehit sahabenin metfun olduğu Hazreti Süleyman Camisi'ne vatandaşlar adeta akın etti.

27 sahabenin metfun olduğu camiye yoğun ilgi

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde, PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu uzun süre ibadete kapalı olan ve terör örgütüne yönelik operasyonun başarıyla tamamlanmasının ardından yeniden ibadete açılan 27 şehit sahabenin metfun olduğu Hazreti Süleyman Camisi'ne vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

Cevat Paşa Mahallesi'ndeki camiye çocuklarıyla adeta akın eden vatandaşlar, ibadet ederek, sahabelerin kabirleri başında Kur'an okudu, dua etti.

Özellikle yaşlı vatandaşların aylar sonra camiye kavuştuklarında yaptıkları dualarla duygulandıkları görüldü. Vatandaşlar yanlarındaki Yasinleri okuyup, çocuklara şeker ve bisküvi de dağıttı.

Vatandaşlardan Nurettin Büyüm, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terör saldırılarının yaşanmasında belediyenin sorumlu olduğunu, belediyenin caminin suyunu kesmeye çalıştığını savundu.

Büyüm, "Caminin suyundan 12 kez numune alıp incelemeye götürdüler. Belediyenin bu suyu kesmek için olan gayretini hala anlamış değiliz. Artık bu çabalarından vazgeçsinler. Buranın güzelliğine bir katkı sunsunlar." dedi.

Sahabelerin Allah rızası için fethetmeye geldiğini, onların emanet ettiğini ruhu ve atmosferi yaşatmaları gerektiğini anlatan Nurettin Büyüm, caminin herkes için çok önemli olduğunu bildirdi.

Büyüm, "Buranın kıymetini biz bilmezsek hiç kimse bilemez. Burayı fethedenlerin yüzünü ak çıkarmamız lazım." ifadelerini kullandı.

Abdurrahman Güler de Hazreti Muhammed'i ve sahabeleri çok sevdiklerini anlatarak, aylar sonra rahat bir şekilde camiye geldiklerini, camiyi sürekli ziyaret ettiklerini dile getirdi.

Caminin açıldığını duyar duymaz geldiğini anlatan Mülkiye Çağlar ise "Burada büyüdük. Burası bizim için çok güzel. Hazreti Süleyman Camisi ve Sur'u çok seviyoruz." diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz