28 Belediye'ye kayyum geliyor

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gölbaşı'ndaki Polis Akademisi Kampüsü'nde komiser yardımcısı adaylarının mezuniyeti için düzenlenen törendeki konuşmasında, Güneydoğu'da terör üzerinden hakimiyet kurmaya çalışanlar olduğunu belirterek şöyle devam etti:

28 Belediye'ye kayyum geliyor

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gölbaşı'ndaki Polis Akademisi Kampüsü'nde  komiser yardımcısı adaylarının mezuniyeti için düzenlenen törendeki konuşmasında, Güneydoğu'da terör üzerinden hakimiyet kurmaya çalışanlar olduğunu belirterek  şöyle devam etti:

 KANDİLDEN EMİR ALIYORLAR

"Kamuyu, kamu görevlilerini, belediyeleri kullanarak, özellikle altını  çizmek istiyorum, terör örgütüne yardım ve yataklık yapmaya çalışıyorlar. Kimse  buna sessiz kalacağımızı düşünmesin. Eğer egemenliğin kayıtsız şartsız milletin  olduğuna inanıyorsak, bu inancı ortaya koyuyorsak, eğer irademiz ve  kararlılığımız buysa, eğer bu egemenlik konusunda millet sandığa gidip iradesiyle  oyunu kullanıyorsa ve belediye başkanı seçiyorsa, bu belediye başkanı Kandil'in  emrinde oluyorsa, bu belediye başkanının yanında sözde eş başkanla birlikte,  sözde terör örgütünün komiserleriyle birlikte milletin verdiği vergi, milletin  ortaya koyduğu kutsal oy istismar ediliyor, demokrasi istismar ediliyorsa o  belediye bizim belediyemiz değildir ve bir gün bile orada görevde duramaz."

Eline silah alıp terör örgütüyle beraber millete, askere ve polise  kurşun sıkanların demokrasiyi öğretemeyeceğini aktaran Soylu, "Orada çalışanların  aldıkları maaşlara tenezzül edip, o maaşların yüzde 80'nini Kandil’e, terör  örgütlerine gönderenlerden hesap sormak, bizim, milletimizin bize verdiği  talimattır." dedi.

İnsan hakları temsilcilerine ve uluslararası sendikalara seslenen  Soylu, "Ne zamandan beri bir terör örgütü orada yaşayan, çalışan insanların alın  terini gasbedip terör örgütüne gönderiyor? Ne zamandan beri bu oluyor? Orada söz,  laf üretmeye çalışanlara ve bunun üzerinden demokrasi tanımını değiştirmeye  çalışanlara söylüyorum, demokrasi böyle bir şey değildir." şeklinde konuştu.

28 BELEDİYEYE KAYYUM GELİYOR

Vergi ödemenin en kutsal görev olduğunu vurgulayan Bakan Soylu,  "Vergisini verip hizmet bekliyor ama o hizmet yerine silaha, teröriste ve  Türkiye'mizi bölmeye, parçalamaya, başkalarına uşaklık yapmaya yönelik bir  anlayışa sevk ediliyorsa, bize verilen görev bunu ortadan kaldırmaktır."  değerlendirmesini yaptı.

Bunun için çalışmalar yapıldığını ifade eden Soylu, şunları söyledi: "Bize Kanun Hükmünde Kararnamenin verdiği yetkiyle 15 gün içerisinde  28 belediyenin yönetimi teröristlerde değil, 28 belediyenin yönetimi Kandil'in  talimatıyla değil, şu ay yıldızlı bayrağı kendi gönlüne sindirmiş insanların  yönetimiyle devam edecektir. Herkesin böyle bilmesini isteriz. Sadece Doğu ve  Güneydoğu'da değil, Türkiye'nin hangi noktasında olursa olsun, teröre bulaşmış,  sadece PKK, KCK, Kandil terörüne değil, FETÖ terörüne de bulaşmış tüm belediyeler  için de aynı şey geçerlidir."

Soylu, milletin akşam yastığa kafasını rahat koyup rahat uyuyabileceği  ve sabah huzur ve güven içerisinde uyanabileceği bir Türkiye için çalışacaklarını  kaydetti.

DİYARBAKIR VALİLİĞİ YALANLAMIŞTI

8 Eylül'de Anadolu Ajansı ve DHA, Diyarbakır'ın Sur ve Silvan ilçelerinin belediyelerine, o ilçelerin kaymakamlarının kayyum olarak atandığı haberi duyurmuş ancak Diyarbakır Valiliği bu bilgiyi yalanlamıştı.

BULANIK BELEDİYESİ

MUŞ'un Bulanık Belediyesi’ne kayyum atandığı yönündeki haberler Valilik tarafından doğrulanmadı. Bulanık Belediye Başkanı Rahmi Çelik ile Belediye Eşbaşkanı Figen Yaşar’ın geçtiğimiz Nisan ayında yapılan terör operasyonları kapsamında tutuklandı. Belediye Meclisi'nde yapılan seçimle DBP'li Arafat Karadağ, Belediye Başkanı oldu.

Bazı haber siteleri ve sosyal medyada yer alan 'Bulanık ilçesine kayyum atandı' haberleri ise Muş Valiliği tarafından doğrulanmadı. Bulanık Belediyesi yetkilileri de kendilerine herhangi resmi bir bildirim olmadığını söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz