29 Ekim coşkusu

Diyarbakır'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı.

29 Ekim coşkusu

Diyarbakır Valiliği önünde düzenlenen törende, Vali Münir Karaloğlu ve 7. Kolordu Komutanı Tümgeneral Yılmaz Yıldırım, vatandaşların bayramını kutladı.

Törende, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı, öğrenciler tarafından şiirler ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajı okundu.

CUMHURİYET KUTLAMASI

Vali Karaloğlu, Cumhuriyet'i kuran, bu uğurda şehit ve gazi olan kahraman ecdat ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü minnet ve şükranla yad ettiğini söyledi.

İnsanlık için düşünen, araştıran ve üreten fertler olmanın Cumhuriyet'e karşı borçları olduğunu belirten Karaloğlu, şöyle konuştu:

"Bu ocak bizim ocağımızdır. 7 düvele karşı birlikte kazandığımız varlık zaferimizdir. Dedelerimizin eseri, gelecek nesillerin emanetidir. Sınır boylarında, semalarımızda, diplomatik saldırılarda, darbe girişimlerinde, dahili ve harici düşmanlara karşı koruduğumuz, dahili ve harici düşmanlara rağmen geliştirmeye çalıştığımız Cumhuriyet, var olma ya da yok olma meselesidir. Yalnız bugün değil dün ve gelecekte var olma davasıdır. Onu gözümüz gibi korumak, bir seçenek değil, hepimiz için tek yoldur."

HALK OYUNLARI GÖSTERİSİ

Halk oyunları gösterisi ve Büyükşehir Belediyesi bando ekibinin müzik dinletisinin ardından tören, resmi geçitle sona erdi.

Törene, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri Oya Eronat ve Ebubekir Bal ile siyasi parti, kamu ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin yanı sıra Türk bayrakları taşıyan çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz