3 kamera arasında hırsızlık!

Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesi'nde bir spor mağazası'nda herkesin gözü önünde iş yeri sahibinin kasada duran cep telefonu çalındı. Esnafın dalgınlığından faydalanan hırsızın 2 bin 500 lira değerindeki telefonu çalma anı güvenlik kameralarına yansıdı. hHrsızın rahat tavırları dikkat çekti.

3 kamera arasında hırsızlık!

Diyarbakır'ın yenişehir ilçesi'nde bir spor mağazasında ilginç bir hırsızlık olayı yaşandı. Gündüz saatlerinde herkesin gözü önünde iş yeri sahibinin kasada duran cep telefonu çalındı.

2 bin 500 lira değerindeki cep telefonunun çalınma anı güvenlik kameralarına yansıdı. Müşterilerin olduğu sırada içeri giren 20 yaşlarındaki bir kişi önce mağazayı geziyor. Kasada kimsenin olmadığını fark eden hırsız, esnafın da dalgınlığını fırsat bilip işe koyuluyor. Kasaya yanaşan hırsız el çabukluğuyla cep telefonunu alıp iş yerinden sessiz sedasız uzaklaştı.

                            

‘GÜVENLİK KAMERALARI İŞE YARAMIYOR’

Güvenlik kameralarına rağmen üçüncü kez soyulan işyeri sahibi tepkili.Esnafa göre işyerlerinde hırsızlığın engellenmesi için cezalar caydırıcı değil. Hırsızların güvenlik kameralarından etkilenmediğini düşünen esnaflar,emniyetten hırsızlıkla mücadelede etkin ve radikal tedbirler almasını istiyor. Güvenlik kameraları ve mobesalar tarafından tespit edilen hırsızlık olaylarının büyük ölçüde aydınlatılmaması da hem esnafın hem de bu olayların mağduru vatandaşların devlet birimlerine olan güvenini azaltıyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz