3 Şehidin 6 çocuğu!

Yola yerleştirilen el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit düşen Emniyet Müdürü Ahmet Kabukçu, polis memurları Mustafa Nohut ve Nuri Yazanel için Diyarbakır'da tören düzenlendi. Şehitlerin 6 çocuğu olduğu bildirildi.

3 Şehidin 6 çocuğu!

PKK'lı militanların önceki gün yola yerleştirdikleri patlayıcıyı, polis zırhlı aracı geçerken uzaktan kumandayla infilak ettirmesi sonucu şehit olan 4'üncü Sınıf Emniyet Müdürü Ahmet Kabukçu ile özel harekat polisleri Mustafa Nohut ve Nuri Yılmazer'in cenazeleri törenle memleketlerine uğurlandı.

Diyarbakır-Silvan İlçesi karayolunun Oğuzlar Köyü mevkiinde örgüt üyelerinin yola tuzakladıkları mayını, zırhlı polis aracının geçisi sırasında infilak ettirdi. Saldırıda araçta bulunan  Emniyet Müdürü Ahmet Kabukçu ile özel harekat polisleri Mustafa Nohut ve Nuri Yılmazer şehit olurken, 2 polis de yaralandı.

ŞEPİH POLİSLERE CENAZE TÖRENİ

Şehit polisler için dün Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü bahçesinde uğurlama töreni düzenlendi. Törene Vali Hüseyin Aksoy, 7'nci Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz,  Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, kamu kuruluşlarının müdürleri ile emniyet personeli katıldı. Şehitlerin Diyarbakır'a geçici görevle gelmeleri nedeniyle, başka kentlerde bulunan aileleri ise cenaze töreninde yer alamadı.

3 ŞEHİDİN 6 ÇOCUĞU VAR

Özgeçmişleri okunan şehitlerden 4'üncü  Sınıf Emniyet Müdürü 47 yaşındaki Ahmet Kabukçu'nun Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Daire Başkanlığı'ndan geçici görevle Diyarbakır'a geldiği, evli ve 3 kız çocuğu babası olduğu belirtildi. Şehitlerden 46 yaşındaki polis memuru Mustafa Nohut'un  geçici görev kapsamında Sivas Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nden kente gönderildiği, evli ve 2 kız çocuğu babası olduğu ifade edildi.  Şehitlerden 38 yaşındaki polis memuru Nuri Yazanel'in Sivas Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nden geçici görevle Diyarbakır'a geldiği evli ve 1 çocuk sahibi olduğu açıklandı.

ACIMIZ BÜYÜK İÇİMİZ KAN AĞLIYOR

Törende konuşan Diyarbakır Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, şehitlerin memleketlerinden Diyarbakır'a, Silvan'a hizmet ve huzur getirmek için geldiklerini belirterek, "Kahpece hazırlanmış tuzakla şehit oldular. Acımız büyük, içimiz kan ağlıyor. Ancak gün dik durma günüdür. Bir bütün olma günüdür" dedi. Şehitlerin cenazeleri daha sonra katafalktan  alınarak tekbir eşliğinde ambulanslara konuldu.

Şehit Emniyet Müdürü Ahmet Kabukçu'nun cenazesi toprağa verilmek üzere uçakla Ankara'ya, şehit Mustafa Nohut'un cenazesi Kırıkkale'ye, şehit Nuri Yılmazer'in cenazesi ise Kayseri'ye gönderilerek, memleketlerinde düzenlenen ikinci bir törenle gözyaşları arasında toprağa verildiler.

Kaynak: Diyarbakır Söz