30 mevzi

Yasağın kaldırıldığı caddenin üzerine 30’a yakın mevzi yapıldığı ortaya çıktı. İçinde soba kurulan mevzilerde, güvenlik güçleri nöbet tutuyor.

30 mevzi

Diyarbakır’ın İslam ordusu tarafından 639 yılında fethedilmesinin ardından ibadete açılan Ulu Camii, dünyanın tek Dört Ayaklı Minaresi, Diyarbakır’ın ilk Müslüman valisi sahabe Sultan Sasa’nın türbe ve mescidi, bin yıllık Emevi Camii ve en az 600 yıllık han ve hamamları barındıran Gazi Caddesi’ne 30’a yakın mevzi yapıldı.

30'A YAKIN MEVKİ OLUŞTURULDU

Şehrin en merkezi caddesi olan Gazi’de esnaflar 29 gün sonra işyerini açtı. İlçenin Cevatpaşa, Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz ve Savaş mahallelerinde ise yasak devam ediyor. Haftalar sonra Gazi Caddesi'ne girmelerine izin verilen gazeteciler, yaşananları görüntüledi. Caddenin Dağkapı tarafından Mardinkapı tarafına kadar özellikle çatışmaların yaşandığı Dabanoğlu ve Fatihpaşa Mahalleleri tarafından onlarca mevziinin yapıldığı görülüyor.

MEVZİLERE SOBA KURULMUŞ

Polislerin sürekli nöbet tuttuğu mevzilerde ısınma sorunu sobalarla çözülüyor. Hemen hemen bütün mevzilerde odun sobası kurulmuş. Elleri sürekli tetikte olan polis memurları, sobalarla ısınıyor. Gazi Caddesi'ne açılan bazı sokak başlarında ise 2’şer mevzi bulunuyor. Mevzilerin biraz ötesinde ise polis barikatları bulunuyor. Bunun aşağı bölümlerinde ise çatışmalar devam ediyor. Bazı mevzilerdeki Türk bayrağı dikkat çekerken, cadde üzerinde bulunan Salos Cami’nin yanına da mevzii yapıldığı görüldü.

Kaynak: Diyarbakır Söz