31 mahallede seçim vardı!

Diyarbakır'da dün 31 mahallede "Muhtar ile İhtiyar heyeti" seçimi yapıldı. Bağlar ilçesine bağlı 45 bin nüfuslu Mevlana Halit Mahallesi muhtarlığı için 13 aday yarıştı.

31 mahallede seçim vardı!

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararıyla ölüm ya da farklı nedenlerle muhtarlıkları düşen Diyarbakır'daki 12 ilçenin 31 mahallesinde seçmen sandık başına giderek, yeni muhtarını seçti.

MEVLANA HALİTTE 13 ADAY

Bağlar ilçesine bağlı 45 bin nüfuslu Mevlana Halit Mahallesi muhtarlığı için 13 aday yarıştı. Muhtar adaylarından Baki Çam, ara seçim olduğu için çok fazla katılımın olmadığını belirterek, "Hem ara seçim, hem de muhtarlık seçimi olduğu için kimse çok fazla önemsemiyor. Yüzde 20-30 oranında bir katılım sağlansa büyük başarı olur. Her aday ben kazanırım der ama herkesin şansı var, hiçbir aday arkadaşımı kötülemiyorum ve hepsine başarılar diliyorum" dedi.

'HİZMET ETMEK İÇİN ADAY OLDUM'

Aynı mahalle muhtarlığı için yarışan muhtar adayı Şerafettin Öztürk de,"Tüm adaylara başarılar diliyorum. Seçimin mahallemize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum." Oy kullanan vatandaşlar da muhtarlık seçiminin mahalleleri için hayırlı olmasını diledi. Vatandaşlardan Remzi Cengiz; "Hem adaylar için hem de mahalleli için hayırlısını diliyorum, hak eden kazansın. Oy kullanırken aklımda bir isim vardı ona oyumu kullandım" ifadelerini kullandı

SEÇİM YAPILAN MAHALLELER

Merkez Bağlar İlçesi Kabahıdır, Mevlana Halit, Topyolu ve Yiğityolu Mahalleleri, Hazro ilçesi Meşebağları Mahallesi, Silvan İlçesi Bayrambaşı Mahallesi, Kayapınar İlçesi Petek, Harmanardı ve Yeniözerli Mahalleleri, merkez Yenişehir İlçesi Eser ve Çakmak Mahalleleri, Çınar İlçesi Bağacık, Köksalan, Kubacık, Kutluk ve Şekerören Mahalleleri, Lice İlçesi Güçlü Mahallesi, Çüngüş İlçesi Sağtepe, Türkmen ve Yazyağmuru Mahalleleri, Bismil İlçesi Ağılköy Mahallesi, merkez Sur İlçesi Ali Paşa, Hacıosman, Alcık ve Alibardak Mahalleleri, Çermik İlçesi Aynalı ve Kayagediği Mahalleleri, Ergani İlçesi Adnan Menderes, Aziziye, Morkoyun, ve Gökiçi Mahalleleri'nde seçim yapıldı. Vatandaşlar sabah saatlerinde sandık başına giderek oyunu kullandı. Oy verme işlemleri saat 17.00'ye kadar sürdü.

Kaynak: Diyarbakır Söz