Görüş Bildir

33 Yoksul Aileye Sıcak Yuva

Bismil ilçesinde "Barınma Projesi" kapsamında yoksul 33 aileye ev yapılıyor.

33 Yoksul Aileye Sıcak Yuva

Bismil Kaymakamı Harun Başıbüyük, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından fakir ailelerin barınma ihtiyacını gidermek için uygulanan "Barınma Projesi" kapsamında yapımı süren evlerin inşaatlarında incelemelerde bulundu.

YOKSULLARA SICAK YUVA

Başıbüyük, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bismil Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nca, sosyal sorumluluk faaliyetleri kapsamında fakir ve muhtaç ailelere 33 konut yapıldığını kaydederek, konutların yüzde 60'ının tamamlandığını söyledi. Devletin sıcak elini yoksul ailelere uzatacaklarını anlatan Başıbüyük, evlerin çocuk sayısına göre 50 ile 80 metrekare arasında değişen büyüklükte yapıldığını, tamamlanan evleri ailelere teslim edeceklerini bildirdi.

AİLELERİNİN YAŞADIĞI BARAKA

Aileleri yaşadıkları harabe evlerden kurtarmak istediklerini anlatan Başıbüyük, "Ekonomik durumu kötü 33 aileye verilmek üzere inşaatı devam eden konutları en kısa zamanda bitirmeyi hedefliyoruz. 33 yoksul vatandaşımızı inşallah ev sahibi yaparak onları fiziki koşulları çok kötü olan harabelerden kurtaracağız. Amacımız toplumun dezavantajlı kesimi olan yoksul vatandaşlarımızın derdine bir nebze olsun çare olmaktır. Bu konuda tüm imkanlarımızı kullanarak devletin yanlarında olduğunu hissettirmemiz lazım" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi